28-10-2021

NIKON LANSERER NX TETHER OG NX MOBILEAIR SOM STØTTER ARBEIDSFLYTEN FOR PROFESJONELLE FOTOGRAFER

Stockholm, Sverige, 28. oktober 2021: Nikon har gleden av å kunngjøre utgivelsen av NX MobileAir – en smarttelefonapp som automatisk overfører bilder tatt med Nikons digitalkameraer til en FTP-server (File Transfer Protocol) uten bruk av datamaskin. De har også kunngjort NX Tether, den brukervennlige tilkoblede opptaksprogramvaren* for Nikons digitalkameraer, som muliggjør justering av kamerainnstillinger på datamaskinen og støtter fjernstyrt opptak.

NX MobileAir

NX Tether

NX MobileAir er en smarttelefonapp som sørger for høyhastighets bildelevering og pålitelighet som kreves av profesjonelle fotografer på opptaksstedet. Ved å koble et Nikon digitalkamera til en smarttelefon via USB-kabel, kan bildene umiddelbart når bildet tas overføres automatisk til en smartenhet med IPTC (International Press Telecommunications Council) metadatainformasjon lagt til.

Arbeidsflyten fra opptak til levering akselereres ved å støtte overføring av bilder til en FTP-server som er forhåndsregistrert i appen. I tillegg til dette kan brukerne veksle mellom automatisk overføring eller manuell overføring i henhold til situasjonen, manuelt velge bilder som skal redigeres og overføres, eller overføre talebeskjeder sammen med bilder til en smartenhet og redigere IPTC-informasjon mens de spiller av beskjedene.

Videre støtter appen overføring av bilder som er lagret på smartenheter eller bilder tatt med digitalkameraer fra Nikon, til en FTP-server. Selv i situasjoner der det er ikke er mulig å ta med datamaskin, eller hvor det er vanskelig å plassere en datamaskin, kan brukerne enkelt redigere med smartenhetene sine, noe som forbedrer arbeidseffektiviteten.

NX Tether er en programvare som lar fotografer koble Nikon-kameraet til en datamaskin, via USB, trådløst eller via kablet LAN. Siden brukergrensesnittet har et enkelt, konsolidert oppsett for grunnleggende funksjoner som kreves ved tilkoblet opptak, kan kamerainnstillingene justeres med minimal innsats. Betjeningspanelet kan minimeres, slik at bildene kan ses med færre forstyrrelser.

I tillegg varsles brukere om problemer som overføringsfeil via lyd og skjerm. Dette gjør at fotografer kan konsentrere seg om opptaket med færre bekymringer, selv når de jobber borte fra datamaskinen. Programvaren fungerer sømløst med Nikons NX Studio samt tredjeparts redigerings- og bildebehandlingsverktøy inkludert Lightroom, Photoshop og CaptureOne, og sørger for en sømløs arbeidsflyt ved tilkoblet opptak.

NX Tether kan lastes ned gratis fra Nikons nedlastingssenter.
NX MobileAir-appen vil være tilgjengelig i Europa på Google Play og App Store i 2022.

Kl. 18.00 i dag vil en kort direktesending på YouTube-kanalen til Nikon Europe inneholde en presentasjon med spørsmål og svar rundt den siste lanseringen av Z 9.

Samtidig feirer Nikon hele Z-serien med flaggskipet Z 9 som ble lansert 28. oktober med et virtuelt arrangement neste uke. Nikon arrangerer #NikonDays 5. november og her får man en titt bak kulissene på produktet sammen med inspirerende fotografer og Nikon-eksperter gjennom interaktive møter og kurs. Tidlig påmelding anbefales og du kan melde deg på her https://nikondays.nikoneurope.com.

Hovedtrekk ved NX MobileAir

• Støtter manuell overføring til en smartenhet når du velger spesifikke bilder.
• Antall album som kan opprettes er ubegrenset.
• Pålitelig bildeoverføring i høy hastighet er mulig via USB-kablet tilkobling uten justeringer på kamerasiden**.
• Støtter høyhastighetskommunikasjonsstandarden 5G mobilnettverk.
• Funksjonsinnstillinger som er effektive for å forhindre feilbruk, som for eksempel skjermlås under bruk og deaktivering av hvilemodus/automatisk låsing av en smartenhet samt en funksjon for sending på nytt ved importfeil.
• Innstillinger for IPTC-metadata og FTP-opplasting kan angis for individuelle album.
• Har en fremdriftsstatusvisning under FTP-overføring.
• IPTC-forvalg opprettet på en datamaskin kan importeres, og IPTC-forhåndsinnstillinger opprettet i appen kan eksporteres.

Hovedtrekk ved NX Tether

• Tilgjengelig for nedlasting og gratis bruk.
• Har de samme betjeningsikonene som brukes i grensesnittet på Nikons digitalkameraer, og støtter intuitiv betjening.
• Støtter en funksjon som varsler brukere om overføringsfeil via lyd og skjerm.

Se nedlastingssiden her for programvareversjoner, støttede operativsystemer (OS) og kamerakompatibilitet

Spesifikasjoner, design, produktnavn og standardtilbehør kan variere etter land og område. Produsenten kan endre spesifikasjoner og utstyr uten varsel.


* Prosessen med å koble et kamera til datamaskinen eller nettbrettet og bekrefte bilder i sanntid på skjermen når de tas
** Bare når du kobler til en Android-kompatibel smartenhet. Det er nødvendig å endre nettverksmenyinnstillingen når du kobler til en iPhone

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.