18-11-2021

SLIPP KREATIVITETEN LØS. DET MINSTE OBJEKTIVET MED FAST BRENNVIDDE I Z-SERIEN TIL DAGS DATO

Stockholm, Sverige, 18. november 2021: I dag lanserer Nikon det minste og letteste fullformats objektivet med fast brennvidde i Z-serien til nå¹ – NIKKOR Z 28mm f/2.8. Denne snertne historiefortelleren er et suverent hverdagsobjektiv. Vid, men ikke for vid, overraskende rimelig og utrolig kraftig – det er klart for alt fra gatebilder til landskapsbilder og spontane portretter.

Dette lyssterke 28 mm-objektivet med fast brennvidde har en dynamisk bildevinkel som er akkurat passe for å vise mer av motivet, mens den minste fokusavstanden på 0,19 m gjør at det er utmerket for dramatiske nærbilder. Den store Z-fatningen og den avrundede blenderåpningen på f/2.8 gir suveren ytelse i lite lys, slik at fotografen kan sette motivet i fokus mot en utrolig myk og naturlig bakgrunnsbokeh.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 gjør det også enkelt å få flotte filmopptak. Brennvidden på 28 mm er en klassiker innen filmverdenen og med et så lett objektiv kan brukeren velge om han skal filme håndholdt eller benytte gimbal.

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Lyssterkt f/2.8 vidvinkelobjektiv: 28 mm brennvidde gir vidvinkelbilder med fyldige farger og kontrast.
Ultraportabel: objektivet er ca. 43 mm langt og veier ca. 155 g. Lite nok til å beholde på kameraet eller legge i jakkelommen.
Vakker bokeh: den store Z-fatningen, fast blender på f/2.8 og syv blader legger til rette for en utrolig myk og naturlig bokeh.
Enestående på nært hold: en minste fokusavstand på bare 0,19 m lar brukerne fokusere skarpt på kort hold.
Rask, lydløs AF: drevet av en svært stillegående pulsmotor og med det ekstra lyset som fanges av Z-fatningen går fokuseringen raskt, nøyaktig og lydløst.
Perfekt for filming: fokuspusting er dramatisk redusert, slik at du kan endre fokus uten å påvirke bildevinkelen.
42 mm DX-beskjæring: gir en bildevinkel på 42 mm når det brukes på et speilløst Nikon Z-kamera i DX-format.
Enkel betjening: den lydløse kontrollringen kan angis til å kontrollere fokus, blenderåpning, eksponeringskompensasjon eller ISO.
Godt beskyttet: forseglet for å beskytte mot støv og vanndråper.²

OM NIKON

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør og sportsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.

¹ Blant NIKKOR Z-objektiver med fast brennvidde for speilløse kameraer med utskiftbare objektiver, tilgjengelig per 18. november 2021.
² Objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.