Nikon-NOOR-akademiet

Vi venter ikke bare på at neste generasjon av visuelle historiefortellere skal kjempe seg frem. Vi bringer dem aktivt veiledning i landet der de bor. Siden 2009 har flere av NOORs ledende dokumentarfotografer blitt veiledere for Nikon-NOOR-akademiet og reiser omkring i alle de europeiske områdene våre for å dele sine kunnskaper med lovende fotojournalister. Vi har undervist mer enn 1000 deltakere fra mer enn 70 land i workshoper fra Kasakhstan til Istanbul, Sverige og Polen.

NOOR-veiledere tar med seg mye mer enn bare fotoferdighetene sine til akademiet. De lærer deltakerne å sette bildene sine i rekkefølge, presentere historiene sine og utvikle sin egen personlige stemme i fotograferingen. De deler også avgjørende kunnskaper fra feltarbeid, og gir råd om å jobbe med fiksere og tips om sikkerhet, fordi mange av mesterklassedeltakerne vil arbeide i konfliktområder.

Og hjelpen ender ikke der. Gjennom Nikon-NOOR-akademiet har deltakerne nå et stadig økende nettverk av andre unge og profesjonelle fotografer som vil fortsette å hjelpe dem etter hvert som karrieren deres utvikler seg.