Historier som må fortelles

Verden er full av historier som må fortelles. Historier vi viker unna. Historier som får oss til å føle oss ille til mote eller som utfordrer vårt syn på verden. Vi har gått sammen med NOOR-fotografer for å bringe disse historiene frem i lyset.

Når vi ser en sterk visuell historie, kan vi ikke lenger unngå den. Vi kan ikke late som om vi ikke har sett den menneskelige lidelsen, klimaforandringen eller behovet for en mer bærekraftig tilnærming. Og når vi ikke kan overse det, blir vi nødt til å handle. Det er derfor dette er historier som må fortelles.

NINA BERMAN – «NÅR MAT BLIR KONKURRANSE»

«Jeg håper bildene avslører noe mer grunnleggende om samfunn som er rike nok til å bruke mat på denne måten – og hva det betyr å fråtse, ikke bare med mat, men med forbruksvarer – siden forbruk hylles i vår kultur, men også tar knekken på oss.»

ANDREA BRUCE – «ET UKOMFORTABELT UTTRYKK: SANITÆRE FORHOLD»

«Sanitære forhold og å gjøre fra seg ute er selvfølgelig følsomme emner. Det er ting de fleste ikke vil snakke om, og i hvert fall ikke la noen dokumentere. Og det er grunnen til at problemet er så stort. Ingen snakker om det.»

YURI KOZYREV – «OM DEN EUROPEISKE MASSEMIGRASJONSKRISEN»

«Ved å rapportere om flyktningkrisen, bidrar journalister til å gi migrantene en identitet. Vi hjelper til med å fjerne oppfatningen at menneskemengdene er en ‘navnløs trussel’ som kommer til europeiske kyster.»

FRANCESCO ZIZOLA – «SOM OM VI VAR TUNFISK»

«Med ‘Som om vi var tunfisk’ ville jeg skape en fortellende vei som gir et sammensatt bilde av den eldgamle og bærekraftige måten å fiske tunfisk på. Jeg er interessert i å antyde en metafor for den evige konflikten mellom mennesket og naturen – en refleksjon over menneskets overmot.»