DAVID YARROW

Dyreliv & Kunst

Fotografering har alltid vært min form for frelse og virkelighetsflukt – en mulighet til å utforske verdens fjerne hjørner og fange ekstreme miljøer og sjeldne dyreliv som hører hjemme på disse stedene.

Biografi

David Yarrow ble født i Glasgow i Skottland i 1966. Han tok opp fotografering i tidlig alder, og som 20-åring var han utsendt fotograf for The Times under VM-finalen i Mexico City. Den dagen tok David det berømte bilde av Diego Maradona som holder VM-trofeet, og resultatet var at han ble spurt om å dekke OL og en rekke andre idrettsarrangementer.

Mange år senere fant han sin sanne komfortsone i dokumentasjon av den naturlige verdenen. Med sine stemningsfulle og oppslukende fotografier av livet på jorden har han fått en stadig økende følgerskare blant kunstsamlere. I 2018 er David godt etablert som en av de mestselgende billedkunstfotografene i verden.

Hva er i vesken min?

Jeg har brukt Nikon-utstyr i 33 år og det blir bare bedre og bedre, spesielt når du jobber i ekstreme, tøffe omgivelser. Det er en enestående mulighet for meg å arbeide med Nikon i europeisk skala.

Nikon D850

Nikon har alltid ledet utviklingen av intuitive kamerahus som viser en fullstendig forståelse av fotografens behov, både når det gjelder profesjonelt fotografi og hobbyfotografi.

Da jeg ble invitert til å være en del av D850-lanseringen i fjor, var det en sann ære, for Nikon har vært med meg på hvert steg i karrieren min. Dette kamerahuset er virkelig en viktig utvikling, noe som redefinerer alt – «kongen av kameraer». Oppløsningen er noe jeg aldri har vært borti før, støttet av høy bildefrekvens og en autofokusytelse som er fullstendig enestående. Bildene mine ender ofte opp som svært store utskrifter, så tidligere måtte jeg velge oppløsning over bildefrekvens – men D850 fjerner dette kompromisset og gir det beste av begge verdener.

Vis kamera

Nikon D5

Når jeg ikke bruker D850, liker jeg å ha D5 i vesken for å fotografere under ekstreme forhold. Det er spesielt bra for høyhastighetsopptak når du trenger å ta mange bilder på ett sekund.

Den utvidede følsomheten gir deg også friheten til å veksle mellom sterkt sollys og nattestid uten problemer, noe som er spesielt viktig i mitt jobbfelt, der jeg ofte ikke vet hvilket fjerne område i verden jeg vil være i til enhver tid.

Vis kamera

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Når du arbeider i ekstreme, tøffe miljøer, trenger du et sett med robuste objektiver som holder i tøffe værforhold, uansett om dette er den intense varmen i Vergenoeg i Namibia eller de frosne områdene i Igloolik, Nunavut.

Det er sjeldent jeg bruker lange objektiver. Faktisk har jeg ikke engang et zoomobjektiv. Jeg mener at Nikons objektiver med fast brennvidde er best i sin klasse.

Vidvinkelobjektivet på 35 mm er perfekt for min fotograferingsstil, der jeg trenger høykvalitets optikk for å oppdage og fange opp sjelen til motivene jeg tar bilde av. Den lyddempede autofokusoperasjonen er også viktig når jeg er mindre enn to meter fra en løve eller ulv!

Vis objektiv

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Dette er et robust objektiv med fast brennvidde, noe som virkelig strekker grensene for hva som er mulig når det kommer til bildekvalitet. Største blenderåpning på f/1.4 og brennvidde på 58 mm bidrar til en utrolig åpen ytelse, som er ideell for mine bilder av noen av naturens vakreste skapninger. Det er også nyttig for nattfotografering.

Vis objektiv

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Objektivet med fast brennvidde på 105 mm er et fantastisk stykke materiale. Jeg merker at det ble utformet for å oppfordre til nye og unike nivåer av kunstnerisk dyktighet i portrettbilder og kunstfotografering, fordi det er fleksibelt nok tilfange fotografens unike stil og estetikk på en måte som mange andre objektiver ikke gjør. Den optiske konstruksjon garanterer førsteklasses skarphet, kontrast og oppløsning, og sammen med D850 er dette objektivet uten tvil et av de beste som finnes.

Vis objektiv

MONARCH HG 10x42

Jeg har ikke lyst til å måtte ha med meg et tungt teleobjektiv for å se ting. Dette er en så liten del av utstyret og en mye mer praktisk måte å undersøke landskapet på. Jeg er med på alt som kan gjøre jobben min lettere, og MONARCH HG-kikkerten gjør meg mer effektiv i jobben min. Den hjelper meg med å avgjøre hva jeg skal fotografere og hva jeg skal unngå. Og den lar meg oppleve Afrikas ro uten noe press om å måtte trykke på lukkeren.

VIS KIKKERTER

Møt de andre Nikon-ambassadørene