DAVID YARROW

Dyreliv & Kunst

Hvis jeg kan inspirere selv noen få til å legge vekk smarttelefonen en liten stund og bruke et digitalt speilreflekskamera, hadde det vært fint.

Tips om fotografering

Jeg mener at følgende fem ord er de viktigste innen fotografering, og jeg vil oppfordre enhver fotograf (amatør eller proff!) til å vurdere disse punktene når de skal ta fatt på sitt neste prosjekt:

FORARBEID

Du kan ikke bare dukke opp på et sted med kameraet og tro at jobben starter der. Svært mye av det som utgjør et fint bilde, skjer i undersøkelsesstadiet. Jeg tar bare bilder 85 dager i året og bruker resten av tiden til å gjøre forarbeid om land, personer og dyreliv som jeg planlegger å fotografere. Forarbeid er gratis og du kan bruke mange timer på Google eller på å lese bøker for å planlegge og oppdage nye ting. Ingenting er viktigere innen fotografering, for uten forarbeid vil du sannsynligvis ikke kunne bruke din verdifulle tid på stedet til å ta bilder av det som er viktig.

IHERDIG

De beste fotografene er iherdige og gir aldri opp. Det spiller ingen rolle hvilket bilde du tok i går. Fokuset skal være på hva du skal ta bilde av i morgen. Da jeg tok dette bildet av hvithaien i Cape Town i 2010, tok det meg for eksempel mange måneder å få bildet, og jeg tapte faktisk 1000 euro med tanke på kostnadene mine i forhold til hvor mye jeg solgte det for. Men jeg ville ikke gi opp før jeg hadde fått dette karrieredefinerende bildet, uansett hvor lang tid det tok eller hvor utmattende prosessen var. Dette bildet ble mitt «Jerry Maguire»-øyeblikk, signalet på at karrieren min endret seg til kunstfotografering. Jeg er glad jeg ikke gav opp (selv om jeg gikk i underskudd!).

RELEVANS

Du ønsker å ta bilder av ting som er relevante. Det biologiske mangfoldet i verden reduseres stadig, så mitt fokus på den naturlige verden ville alltid være relevant, og noe jeg kunne gjøre inntrykk med. Jeg sørger også for å snakke med og bli inspirert av personer som er relevante. Det veldig viktig å prøve nye ting. Hvis du drar til Glencoe i Skottland og tar bilder av de vakre fjelldalene, er problemet at uansett hvor utrolig landskapet er, så har det blitt tatt bilde av så mange ganger før. Det er vakkert, men du må tenke på om du gjør noe nytt og relevant.

FORENKLING

Vi lever travle, komplisert liv så noen ganger er det fint å gjøre ting helt enkelt og reduktivt. Det er grunnen til at jeg jobber i svart-hvitt. Hvis du fotograferer noen i farger, ser du klærne deres eller bakgrunnen rundt dem – men når du fotograferer i svart-hvitt, ser du selve sjelen. Hvis du gjør innstillingen og formålet tydelig, vil det løfte bildene dine fra å være fine til å bli fantastiske.

ROLLEMODELLER

I kreative bransjer som fotografering må du ha helter eller personer du er inspirert til å bli som. Hele livet har jeg sett opp til filmskapere som Steven Spielberg, Clint Eastwood og Ridley Scott, for det å se filmer lar deg forstå språket som lys og komposisjon forteller, og se hvordan disse faktorene jobber sammen i et bilde. Følg heltene dine og fordyp deg fotograferingens historie – hvorfor var denne fotografen så god, hva gjorde han eller hun for å skille seg fra mengden?

Og til slutt … husk at et vidvinkelobjektiv ofte kan gi den beste, mest virkningsfulle skildringen av hva som foregår. Det går tilbake til det å være reduktiv – gjøre ting enkelt, umiddelbart og fokusert – det er dette som vil løfte bildene dine fra å være fine til å bli fantastiske.

Møt de andre Nikon-ambassadørene