Hva driver deg som fotograf?

Jeg er drevet av min genuine kjærlighet for fotografi. Det gir en unnskyldning til å være nysgjerrig og komme folk nær innpå livet, og mulighet til å involvere seg bak kulissene. Selv om jeg elsker sport så har jeg alltid vært mer interessert i få tatt det bildet jeg vil ta, enn kampens resultat. Og så elsker jeg konkurranseelementet, jeg har alltid ønsket å være den beste, samme hva utfordringen er, og jeg gir alltid 110 % for å sikre dette.

Har du et favorittbilde?

Det bildet som inspirerer meg mest er et ikonisk bilde av Muhammad Ali som feirer en avgjørende seier i 1966, tatt fra luften av Neil Leifer. Som sportsfotograf så er dette historiske øyeblikket et jeg kunne tenkt meg å ha fanget selv.

Et favorittbilde som jeg selv har tatt, er fra privatkampen mellom Sverige og England i Stockholm i 2012. Det var det første historiske bildet i den nye Friends Arena, og det tok meg måneder å komme til enighet med de ansvarlige for stadionet for å få kameraet mitt plassert innunder taket på bygningen. Det var vel verdt innsatsen fordi det resulterte i et fantastisk bilde av Zlatan Ibrahimovic i det han scoret et mål, som vant i kategorien «Sportsnyheter» i den svenske Årets Bilde-kåringen.

Hvor lenge har du brukt produkter fra Nikon?

Jeg begynte å bruke et Nikon-kamera under OL i Beijing i 2008. Jeg brukte Nikon D3 og det var utrolig imponerende. En riktig slåsskjempe av et kamera for profesjonelle fotografer på den tiden. I 2009 bestemte jeg meg for å bytte over til å kun bruke kameraer fra Nikon, ettersom kvaliteten var så mye bedre – særlig autofokus og den høye ISO-kapasiteten. NIKKOR-objektiver passer perfekt for sportsfotografi siden de klarer å fange motiver i rask bevegelse.

Hva er ditt favorittutstyr fra Nikon, og hvorfor?

Jeg er virkelig spent på Nikon D5, den nye toppmodellen innen digitale speilreflekskameraer fra Nikon. Det er raskere enn tidligere modeller og har en forbløffende autofokus. Dette er veldig viktig innen sportsfotografi, siden man tar bilder av objekter som beveger seg i høy hastighet, og ikke vil gå glipp av et eneste øyeblikk. Jeg er så heldig at jeg får være ambassadør for merket og Nikon D5, det føles som en god match for meg og mitt felt innen fotografi. Jeg er også veldig ivrig på å prøve det nye actionkameraet Nikon KeyMission 360, det er nok veldig artig å arbeide med!

Hva føler du om din nye rolle som Europa-ambassadør for Nikon?

Jeg er veldig spent og beæret over å være Europa-ambassadør for Nikon: som fotograf så er slik form for anerkjennelse fra et så etablert og respektert kameramerke ganske fantastisk. Jeg ble meget glad over å bli spurt, og det å få være en ambassadør for Nikon D5 har gjort denne prosessen enda bedre. Jeg føler meg privilegert som får ta del i det hele.

Jeg håper at jeg kan være en inspirasjon for andre, og at min personlige og individuelle stil inspirerer andre fotografer – spesielt de som elsker sportsfotografi.

Hvordan ser du for deg at rollen din vil utvikle seg?

Jeg håper på å inspirere en bredere demografi av mennesker, og jeg tror denne prestisjefylte rollen vil hjelpe meg oppnå dette. Jeg er veldig ambisiøs, så jeg ønsker å presse meg selv til å oppnå noe som ikke har blitt gjort før gjennom ambassadørprogrammet til Nikon. Jeg kunne tenkt meg å arbeide på et originalt prosjekt, og har blitt stadig mer nysgjerrig på Cuba over de siste månedene, så vi får se!

Hva er det du er mest spent på angående din nye rolle?

Det er mange ting jeg er spent på, men spesielt sjansen til å møte nye mennesker på arrangementer slik som Photokina. Jeg ønsker å inspirere mennesker og lære dem nye ting, og gi dem nye idéer slik at de kan ta det videre og bli dyktige fotografer selv.