Marsel van Oosten

Dyreliv og landskap

Bildene mine er en personlig, kunstnerisk tolkning av naturen

Biografi

Nederlandskfødte Marsel van Oosten startet karrieren i reklamebransjen. Fotograferingen startet som en måte å komme seg vekk fra det hektiske reklamelivet på, men det var på en tur til Tanzania og nære møter med dyrene i Serengeti, at Marsel utviklet en lidenskap for fotografering av dyreliv. Fem år senere forlot Marsel reklamebransjen for å bli fotograf på heltid, og har siden ikke sett seg tilbake.
Marsels bilder, som henger i gallerier og museer over hele verden, er kjent for komposisjonen, belysningen, fargene og perspektivet. I arbeidet prøver han å holde bildene rene og ryddige, slik at betrakteren kan fokusere på bildets inneboende grafiske egenskaper.
Som et resultat av dette, har han vunnet mange prestisjetunge priser, blant annet hovedpremiene for Wildlife Photographer of the Year (Natural History Museum), Travel Photographer of the Year (TPOTY) og International Nature Photographer of the Year (2 ganger i International Photography Awards).
Videre har han vunnet førstepremier i European Wildlife Photographer of the Year (Natural History Museum) og Nature’s Best International Photography Awards, to førsteplasser i Travel Photographer of the Year (TPOTY) og flere priser i Wildlife Photographer of the Year (Natural History Museum).
Marsel deler tiden sin mellom Nederland og Sør-Afrika, der han arrangerer spesialiserte naturfotograferingsturer med produsenten Daniella Sibbing.Hva finnes i fotovesken min?

Fotograferingsporteføljen min er svært mangfoldig, noe som betyr at det er avgjørende at jeg har et bredt utvalg av utstyr tilgjengelig som passer de forskjellige miljøene jeg fotograferer i. Når jeg fotograferer alt fra truede arter til storslagne landskap, trenger jeg utstyr som vil fungere under de tøffe forholdene for både natur og dyreliv. Nikons store utvalg av kameraer og objektiver skuffer aldri.Nikon D850

D850 er et virkelig allsidig kamera og er i sentrum hver gang jeg fotograferer. Det har den ultimate blandingen av oppløsning, hastighet og lys – noe som gjør det svært allsidig og egnet for mange fotograferingsområder. Jeg har en tendens til å bruke D850 både til natur- og dyrelivsfotografering, avhengig av motivene og forholdene. Det har blitt en obligatorisk del av utstyret mitt, og jeg ville ikke reist noe sted uten det!

Vis kamera

Nikon Z 7

Det å bruke Z 7 var en helt ny opplevelse for meg. Den brede fatningsdiameteren på 55 mm betyr at det kan ta inn mye lys, noe som er perfekt for naturfotografering – spesielt når du ikke har kontroll over lyset du jobber med. Jeg elsket også hvor lett Z 7 var. Det har raskt blitt kameraet jeg tar alltid med meg fordi jeg kan. Det er så kompakt og det er alltid plass til det i fotobagen.

Vis kamera

Nikon D5

D5 har vært hovedkameraet mitt for dyrelivsbilder. Du kan fotografere i opptil 12 b/s. AF-sporing og søkersynlighet fungerer spesielt godt ved fotografering av noe som endrer retning, for eksempel når jeg fotograferer fugler på flukt. Det er også solid bygget og kameraet jeg alltid tar med meg når jeg vet at forholdene blir tøffe. Uansett om det er heftige sandstormer eller hylende snøstormer – D5 overlever!

Vis kamera

NIKKOR Z 24-70mm f/4 S

Jeg likte virkelig å bruke Nikons nye speilfrie objektiv sammen med Z 7. Så langt har jeg testet dem på en rekke forskjellige steder, fra isfjellene i Antarktis til den afrikanske savannen. Det som er enda mer imponerende, er kameraets ultrabrede Z-fatning, som gjør at objektivet kan fange mer lys over hele bildefeltet. De endelige bildene har kant-til-kant skarphet og levende farger, og jeg vil definitivt ta disse med på kommende ekspedisjoner.

Vis objektiv

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Zoomobjektiver legger til rette for kreativitet under fotograferingen. Den brede vidvinkelen i 14–24 mm-objektivet kombinert med store blenderåpningen på f/2.8 gjør dette til det ideelle nattfotograferingsobjektivet, perfekt for landskap. Uansett om jeg skal fotografere Melkeveien eller en intervallfilm om natten, er dette objektivet førstevalget hver gang.

Vis objektiv

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

24–70 mm-objektivet passer også perfekt til landskapsfotografering. Den konstante blenderåpningen på f/2.8 gjør det til et virkelig allsidig objektiv, som kan fotografere under ulike forhold og alltid levere ekstraordinær skarphet, farge og kontrast. Et "must" i fotobagen min.

Vis objektiv

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II

70–200 mm er ett av favorittobjektivene mine. Det er sylskarpt og gir mye kreativ fleksibilitet med fokusområdet sitt. Jeg liker å bruke det til landskapsfotografering for å isolere elementer eller komprimere perspektivet, så vel som til dyrelivsfotografering når jeg vil ta med en del av dyrets habitat og skape landskaper med dyr.

Vis objektiv

AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Dette er uten tvil det viktigste objektivet til fotografering av dyreliv. Det har en rask og nøyaktig AF, er veldig skarpt og har en utrolig brennvidde. Ved hjelp av en bryter kan jeg gjøre dette til et 250–560 mm-objektiv når jeg trenger mer brennvidde – så når et dyr går bort fra meg eller kommer mot meg, kan jeg lett holde det i samme størrelse i bildefeltet. Bildene er alltid skarpe, og alle bevegelige deler av objektivhuset er forseglet, noe som gjør det perfekt for hardt vær og tøffe utemiljøer.

Vis objektiv

Møt de andre Nikon-ambassadørene