11-07-2017

Raskere. Skarpere. Bedre. Det nye telezoomobjektivet AF-P NIKKOR 70–300mm ED VR.

Oslo, Norge, 11. juli 2017: Med det nye AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR-objektivet gjør Nikon det mulig for sports-, natur- og reisefotografer å ta bedre telebilder med håndholdt kamera. Raskere AF og SPORT VR-innstilling gjør at du kan holde tritt med hendelsene uten å miste fokus. Den lette og værbestandige konstruksjonen gjør at det kan tas med overalt.

Fra vinnerens ansiktsuttrykk til fugler i flukt – med den siste utgaven av dette telezoomobjektivet tar du fantastiske stillbilder og filmer. Fordi det er et AF-P NIKKOR-objektiv har det Nikons pulsmotor som fokuserer enda raskere og nesten lydløst. Bildestabilisatoren (VR) er også raskere, stillere og mer effektiv. Dessuten har objektivet SPORT VR-innstillingen som benyttes i Nikons profesjonelle objektiver. SPORT VR-innstillingen er en klar favoritt hos fotografer som tar actionbilder, og gjør at de enkelt kan følge motiver som beveger seg raskt – selv om bevegelsene er uforutsigbare. Andre funksjoner som er tatt fra Nikons profesjonelle objektiver er bl.a. elektromagnetiske blenderlameller, som gir nøyaktige eksponeringer når du tar mange bilder i sekundet. Og med A/M og M/A-fokusinnstillingene kan du fokusere manuelt ved ganske enkelt å dreie på fokusringen. A/M-fokusinnstillingen er mindre følsom for å hindre utilsiktet bytte til manuell innstilling.

Dirk Jasper, produktmarkedsføringssjef for Nikon Europe, sier: «Det nye objektivet AF-P 70–300mm gir en rekke nye muligheter for telefotografering uten stativ. Nikon har tradisjon for å bruke velprøvd og profesjonell teknologi i prisgunstige objektiver, og dette nye zoomobjektivet er ikke noe unntak. Profesjonelle funksjoner som SPORT VR og M/A med manuell overstyring av autofokus, gjør en stor forskjell for fotografer som tar bilder under krevende forhold.»

Objektivet antas å være ute hos forhandlerne i slutten av juli. Anbefalt pris er 8 690 kr (inkl. mva).

En vesentlig oppgraderingnye funksjoner AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Mer fleksibilitet
: Dette 70–300 mm telezoomobjektivet (105–450 mm ved bruk med et Nikon-speilreflekskamera i DX-format) har nå en nærgrense på 1,2 meter over hele zoomområdet og et største gjengivelsesforhold på 0,25 x.
AF-P pulsmotor: For ekstremt rask og stille autofokus. Muliggjør videoopptak så å si uten motorstøy.
Avansert bildestabilisator (VR): Gjør det mulig å fotografere med lukkertider som er opptil 4,5 stopp langsommere enn det som er mulig ellers.¹
SPORT VR-innstilling: Gir et mer stabilt søkerbilde, noe som er nyttig når man tar bilder av motiver som beveger seg svært raskt, eller når man panorerer.
Værbestandig konstruksjon: Alle bevegelige deler på objektivhuset er forseglet for å gi beskyttelse mot støv og vanndråper.
Elektromagnetisk blender med ni blader: Gir konsekvent automatisk eksponeringskontroll, selv ved serieopptak i høy hastighet. De avrundede blenderlamellene gir en naturlig bokeh.
Suveren kontroll: Bryter for fokusfunksjonene A/M og M/A. Fokuseringsringen og zoomringen har en ruglete overflate som gir et godt grep for bedre kontroll.

¹ Basert på CIPA-standarder.