19-11-2015

NIKON LØFTER HVERDAGEN VED Å FORVANDLE PARKERINGSPLASSER TIL FLOTTE LANDSKAP

Amsterdam, Nederland, 19. november 2015 – Nikon hjelper fotografer å komme over frustrasjonen kalt vemödalen – å forsøke å ta bilde av noe fantastisk når tusenvis av bilder av det samme finnes allerede – ved å løfte hverdagen og forvandle fotograferingen av typisk kjedelige motiv.

Nikon er designet for å inspirere fotografer til å identifisere det kreative potensialet til selv de mest hverdagslige motivene, og samlet fire ekspertfotografer fra hele verden for å forvandle alminnelige parkeringsplasser til oppsiktsvekkende landskap med Nikon D750. Disse proffene demonstrerer hvordan fotografer med rett utstyr, evne og holdning kan skape visuelt slående bilder fra de tilsynelatende mest kjedelige omgivelsene.

"En av de største kreative utfordringene fotografer står overfor, er å fange motivene på en måte som vil gjøre at arbeidet deres skiller seg ut fra de mange andre lignende bildene som allerede finnes", forklarer Adrien Barakat, en av de fire ledende fotografene for prosjektet. "Det er lett å fokusere på de mer tradisjonelle bildene, men en virkelig kreativ fotograf kan finne sin egen historie uansett omgivelser. Vi har vist at det er mulig å ta hverdagslige steder og løfte dem til noe enestående ved å mestre teknikken, ta oss tid til å forstå motivet og forberede bildene ordentlig."

Juan Jerez: Nikon D750, AF-S 24-70MM f/2.8E ED VR

Aaron Pegg: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24MM f/1.4G ED

Hver fotograf ble valgt for deres beviste evne til å finne skjønnheten i ting som vanligvis har begrenset estetisk verdi. Individuelle tolkninger av oppgaven inkluderer Alastair Philip Wipers avsidesliggende danske parkeringsplass om natten, som bygger på filmkonnotasjoner, og Aaron Peggs portrett i bevegelse med en ballerina som oppmuntrer øyet til å se hovedlinjene og forsvinningspunktene gjennom hele stedet. Den sveitsiske fotografen Adrien Barakat utforsket teorien om at "alt er et motiv, og hvert motiv har en rytme" ved å illustrere de forskjellige måtene en parkeringsplass kan forbedres ved hjelp av den naturlige anonymiteten og typologien. Juan Jerez, som bor i Frankrike, lekte med lys og uventede gjenstander for å vise hvordan skjønnheten til et bilde ikke er avhengig av motivet, men av måten det representeres på.

"Nikon utfordret meg til å inspirere andre fotografer til å utvide grensene for kreativitet og samtidig forbedre fotograferingsferdighetene", sier Juan Jerez. "For meg var dette en mulighet til å vise hvordan kombinasjonen av et kreativt blikk og teknisk erfaring kan avdekke skjønnheten skjult i det mange vil anse som ubetydelige steder – ikke bare parkeringsplasser."

Alastair Philip Wiper: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24-70MM f/2.8E ED VR

Adrien Barakat: Nikon D750, PC-E NIKKOR 24mm f/3.5D ED

Nikon ble med Alastair Philip på fotograferingen i København for å få et innblikk bak kulissene i hans svar på prosjektet. Klikk på følgende kobling for å se dette: https://youtu.be/a5FMiPf3W90

Nikon utfordrer fotografer på tvers av Europa til å følge eksempelet og dele deres nyinspirerte fotografering via hashtaggen #LøftHverdagen.

I løpet av prosjektet brukte fotografene følgende Nikon-utstyr: 

- Nikon D750
- PC-E NIKKOR 24mm f/3.5D ED
- AF-S NIKKOR 24MM f/1.4G ED
- AF-S NIKKOR 24-70MM f/2.8E ED VR

Om fotografene:

Alastair Philip Wiper: Alastair er en engelsk fotograf og forfatter som bor i København. Han er fascinert av de tingene som mennesker lager og bygger, og han tar en antropologisk tilnærming til motivene han fotograferer, og oppsøker den utilsiktede skjønnheten i infrastrukturen.

Juan Jerez: Juan er en spansk arkitekt og fotograf som jobber i Paris. Han spesialiserer seg i å skape bilder som kan fortelle en historie. Han arbeider ikke med ord, men med lys, skygger og former for å skape en annerledes måte å se verden på.

Aaron Pegg: Aaron er en fotograf som bor i New York, som begynte å ta bilder av tomme stasjoner i hjembyen i november 2013. Bilder på Instagram inspirerte ham til å ta et kamera og vise stasjonene i sin råeste form, og fange hovedlinjene, dybdeskarpheten og symmetrien for å illustrere deres skjønnhet.

Adrien Barakat: Adrien er en sveitsisk arkitekt og fotograf. Hans arkitektoniske bakgrunn har gitt ham muligheten til å utvikle et uvanlig kritisk blikk, forståelse for plass og særlig fokus på detaljer for å uttrykke motivenes estetiske kvaliteter og styrker.