01-08-2016

Nikon lanserer feriekameraet COOLPIX W100

Oslo, 1 august 2016 – I det sommerferien starter for de aller fleste har Nikon gleden av å lansere et kamera som er skreddersydd for eventyr uten- og innenfor landets grenser. Kameraet har en oppløsning på  13,2 megapiksler, og nye COOLPIX W100 kan blant annet være med på dykk ned til hele 10 meter¹.

Ta bilder i høy kvalitet for å umiddelbart dele de via SnapBridge² som automatisk overfører bildene til en smartenhet for enkel lagring og deling på sosiale medier når du er på farten. Kameraet tåler også en trøkk. Skulle du være så uheldig å miste det, kan det være greit å vite at det tåler fall fra opptil 1,8 meter³. Skulle du av en eller annen grunn velge å feriere et sted der gradestokken viser minus fremfor pluss, kan det være greit å vite at det tåler kulde ned til hele 10 minus⁴. Du kan også puste lettet ut dersom det er ørkensafari som står på sommeragendaen, i tillegg til alt nevnte er kameraet selvsagt støvtett⁴.

Enkel deling av opplevelsene

Med COOLPIX W100 kan du ta høykvalitetsbilder som kan deles umiddelbart ved å bruke SnapBridge som overfører bildene til en smarttelefon eller nettbrett. Takket være BLE-teknologi (Bluetooth⁶ Low Energy) sikres umiddelbar tilkobling mellom kameraet og valgt smartenhet uten å gå på særlig bekostning av batterikapasiteten.

Minner i levende bilder

Kanskje det er på nettopp denne ferien at poden lærer å svømme eller at kjæresten frir. I så fall kan det være greit å vite at det er enkelt å forevige øyeblikket med film. Med et enkelt tastetrykk kan du spille inn film i full HD (1080p) mens elektronisk VR (bildestabilisator) sørger for å minimere kamerabevegelser under opptak.

Så enkelt at alle kan bruke det

COOLPIX W100 er enkelt å bruke. Dedikerte knapper, et enkelt grensesnitt og en barnemeny gjør kameraet egnet for alle. Med funksjonen ”Enkel Automodus” optimaliserer kameraet selv alle innstillinger. Bildene kan redigeres direkte på TFT LCD-skjermen på 2,7 tommer med 230 000 punkter – selv i dårlig lys eller sollys.

Portrettfoto over og under vann

Kameraets smartportrettsystem aktiverer funksjoner som ”Ansiktsprioritert AF”. Noe som betyr at kameraet finner ansiktet i motivet for å fokusere på det. Funksjonen ”Komponere ansikt under vann” gjør at det automatisk tas bilder under vann når kameraet oppdager ansikter i sjøen eller bassenget.

Et kamera for alle

Vegar Berg i Nikon Norge sier at kameraet er ideelt for fotografering på farten, og at den barnevennlige menyen gjør det egnet for alle medlemmer i en familie.

– Dette er et kamera som utviklet for å tåle en støyt, være seg om det fotografering under vann, i kulde på land eller i et støvete miljø. Uansett hvor bildene tas eller filmen spilles inn, kan du enkelt dele bildene med omverdenen takket være SnapBridge.

Kameraet er tilgjengelig i september 2016 til en veiledende pris på 1.690,- nok.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Vegar Berg, Key Account Manager PRO i Nikon Norge, telefon +47 96 50 18 00
E-post: vegar.berg@nikon.com

¹ Beskyttelse som tilsvarer JIS/IEC-klasse 8 (IPX8: opptak mulig i 60 min under vann ved en dybde på 10 m).
² iOS appen til SnapBridge vil kun virke på W100 når en tilgjengelig firmware-oppdatering er tilgjengelig fra oktober.
³ (Besto kravene NIKON har til falltester, som er i samsvar med MIL-STD 810F metode 516.5 – støt).
⁴ Ned til ca. -10 °C.
⁵ Beskyttelse som tilsvarer JIS/IEC-klasse 6 (IP6X).
⁶ Ordmerket Bluetooth® er et registrert varemerke som eies av Bluetooth SIG, Inc., og Nikon Corporation bruker alle slike merker under lisens.