14-07-2016

Den nye Nikon-serien MONARCH HG – de mest avanserte MONARCH-kikkertene noensinne

Oslo, 14. juli 2016: MONARCH HG 8 x 42 og 10 x 42 byr på høy optisk kvalitet med skarphet fra kant til kant og vakre, naturlige farger. De kompakte kikkertene gir ytelse på et nivå som overgår alle tidligere MONARCH-modeller.

Det vide tilsynelatende synsfeltet (60,3˚ for 8x42 og 62,2˚ for 10x42) gir en spektakulær kikkeopplevelse. Linsesystemet med flatt bildefelt sørger for et skarpt og klart bilde helt ut til periferien av linsen.

Nikons ED-glass (ekstra lav spredning) korrigerer kromatisk aberrasjon og gir et kontrastrikt bilde med høy oppløsning og naturtro fargegjengivelse. En høykvalitets antirefleksbehandling i flere lag påføres alle linser og prismer. I tillegg er et dielektrisk, høyreflekterende prismebelegg i flere lag påført takprismen. Disse to kombinert gjør at kikkertene oppnår et utrolig lyssterkt bilde med opptil 92 % eller høyere lysgjennomgang.

Den stilige designen er kompakt og lett, noe som gjør den enkel å ta med seg overalt. Med kikkert hus i magnesiumlegering og ripebestandig belegg på okularene og objektivene, er den likevel robust og holdbar. Stor øyeavstand gir klart synsfelt, også for brillebrukere. Øyemuslinger i gummi av drei-og-skyv-typen gjør det enkelt å posisjonere øynene riktig. Kikkertene passer perfekt til utendørsaktivitet. MONARCH HG-kikkerter har nitrogenfylte hus, noe som gir en overlegen ytelse under vann ned til 5 meter i opptil 10 minutter. Kikkerten er også duggfri og forhindrer dugg selv i omgivelser med lavt trykk, helt opp til høyder tilsvarende 5000 meter. Du vil alltid se klart når du virkelig trenger det.

De nye MONARCH HG 8x42 og 10x42 forventes i butikkerne i augusti 2016 til en veiledende pris på 9390,- og 9890,- kr. inkl. mva.

For mer informasjon, kontakt:

Erik Storm-Lerseth, Ansvarlig for Sport Optics hos Nikon Norge. Telefon: +47 93 85 87 61 eller mail erik.storm-lerseth@nikon.com

Du kan lese mer om Nikons prisbelønte produkter på www.europe-nikon.com