10-11-2016

Få utløp for kreativiteten og vær kontinuerlig tilkoblet med det helt nye D5600-kameraet

Oslo, Norge, 10. november 2016: Nikon utvider serien av SnapBridge-kompatible kameraer med D5600, et inspirerende digitalt speilreflekskamera i DX-format, for alle som ønsker å utforske kreativ fotografering. Nikon D5600 er kameraet for de som ønsker å prøve ut nye ideer, f.eks. å leke med skygger når solen står høyt på himmelen, eller gjøre filmopptak fra spennende vinkler.

Bildekvaliteten betyr alt, og den store bildebrikken på 24,2 megapiksler i DX-format gjør at D5600 fanger de minste detaljer og leverer bilder og filmer med suveren skarphet. Et ISO-område på 100–25 600, og en utvidet ISO-følsomhet på 6400 i Nattlandskap-innstillingen, gjør at motiver i svakt lys og vanskelige lysforhold håndteres uten problemer. Takket være Nikons SnapBridge kan brukere automatisk synkronisere bilder til en smartenhet mens opptaket skjer, og umiddelbart dele de inspirerende resultatene. Med D5600 og SnapBridge er det også mulig å bruke den tilkoblede smartenheten til å fotografere fjernstyrt via kameraets innebygde Wi-Fi®-funksjon¹. Ved opptak med søkeren kan man bruke berøringsskjermen som en ekstra funksjonsknapp, et intuitivt alternativ til å bruke kommandohjulet eller multivelgeren: Nå kan fotografer betjene den automatiske ISO-følsomhetskontrollen, og i tillegg velge fokuspunkt eller justere andre viktige innstillinger, via den store berøringsskjermen. Og bildefremdriftslinjen, som er kjent fra Nikons profesjonelle D5- og D500-kameraer, gjør det mulig å bla raskt gjennom bilder under avspilling. Alle som gjør filmopptak, kan glede seg over den nye Intervallfilm-funksjonen (som på Nikons avanserte digitale speilreflekskameraer) gjør det enkelt å forvandle motiver i sakte bevegelse til dramatiske sekvenser i høy hastighet.

Jordi Brinkman, produktsjef hos Nikon Europe, sier følgende: «Det nye D5600-kameraet er perfekt for fotografer som bruker smarttelefon, og som ønsker å utvikle de fotografiske ferdighetene sine og dele det kreative resultatet med andre. Den responsive, vippbare berøringsskjermen og den optiske søkeren gir friheten til å ta bilder av verden slik fotografen selv ser og oppfatter den. Nikons kraftige bildeteknologi leverer bilder som er verdt å dele, og SnapBridge gjør at delingen går raskt og enkelt.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene

– Digitalt speilreflekskamera som leverer bilder i kjent Nikon-kvalitet: Kombinasjonen av stor bildebrikke med 24,2 megapiksler i DX-format, bredt ISO-område på 100–25 600 og EXPEED 4-bildebehandlingsmotor leverer fantastiske og svært detaljrike bilder – selv i svakt lys.
– SnapBridge: benytter Bluetooth® low energy-teknologi² slik at D5600 hele tiden og med lavt strømforbruk kan være tilkoblet en smarttelefon eller et nettbrett. Synkroniser og del kvalitetsbilder fra et digitalt speilreflekskamera på farten med Bluetooth-tilkobling. Overfør filmer enkelt, eller bruk en smartenhet til å ta bilder fjernstyrt via kameraets innebygde Wi-Fi-funksjon.
– Vippbar berøringsskjerm: stor 8,1 cm (3,2-tommers) LCD-skjerm med bred innsynsvinkel og høy oppløsning på 1 037 000 punkter.
– Optisk søker: ca. 95 prosent motivdekning med rundt 0,82 x forstørrelse
– AF-presisjon: Aldri gå glipp av noe takket være sylskarp 39-punkters autofokussystem med ni kryssensorer i midten og serieopptak på opptil 5 b/s.
– Filmer som er verdt å dele: Ta opp jevne, detaljrike videoer i full HD-kvalitet med bildefrekvenser på opptil 50p/60p.
– Reiseklart: Kamerahuset veier bare 415 g (ca.)³ og gir et godt, stødig og svært behagelig grep.
– Utvidbart system: kompatibelt med et stort utvalg av , samt Nikons stereomikrofon ME-1 og trådløse mikrofon ME-W1.
– Sett: . Det svært allsidige VR-objektivsettet med dobbel zoom er velegnet for alt fra unike reisebilder til fotografering av fjerntliggende motiver. Består av kameraet D5600, vidvinkelobjektivet AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR og telezoomobjektivet AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR. AF-P NIKKOR-objektiver er et perfekt valg for dem som liker å filme, da disse objektivene fokuserer raskt og stille og gir jevne videoer praktisk talt uten motorstøy.

Digitalt speilreflekskamera som leverer bilder i kjent Nikon-kvalitet: Kombinasjonen av stor bildebrikke på 24,2 megapiksler i DX-format, bredt ISO-område på 100–25 600 og EXPEED 4-bildebehandlingsmotor leverer fantastiske og svært detaljrike bilder – selv i svakt lys.
SnapBridge: Benytter Bluetooth® lavenergiteknologi² slik at D5600 hele tiden og med lavt strømforbruk kan være tilkoblet en smarttelefon eller et nettbrett. Synkroniser og del kvalitetsbilder fra et digitalt speilreflekskamera med Bluetooth-tilkobling, uansett hvor du er. Overfør filmer enkelt, eller bruk en smartenhet til å ta bilder fjernstyrt via kameraets innebygde Wi-Fi-funksjon. Med SnapBridge kan du til og med tagge bildene med GPS-data.
Vippbar berøringsskjerm: stor 8,1 cm (3,2 tommers) LCD-skjerm med bred innsynsvinkel og høy oppløsning på 1 037 000 punkter.
Optisk søker: ca. 95 prosent motivdekning med rundt 0,82 x forstørrelse
AF-presisjon: Gå aldri glipp av noe takket være sylskarpt 39-punkters autofokussystem med ni kryssensorer i midten og serieopptak på opptil 5 b/s.
Filmer som er verdt å dele: Ta opp jevne, detaljrike videoer i full HD-kvalitet med bildefrekvenser på opptil 50p/60p.
Reiseklart: Kamerahuset veier bare 415 g (ca.)³ og gir et godt og stødig svært behagelig grep.
Utvidbart system: Kompatibelt med et stort utvalg av NIKKOR-objektiver og Nikon-blitser, samt Nikons stereomikrofon ME-1 og trådløse mikrofon ME-W1.
Pakketilbud: D5600 leveres med flere settalternativer Det svært allsidige VR-objektivsettet med dobbel zoom er velegnet for alt fra unike reisebilder til fotografering av fjerntliggende motiver. Består av kameraet D5600, vidvinkelobjektivet AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR og telezoomobjektivet AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR. AF-P NIKKOR-objektiver er et perfekt valg for dem som liker å filme, fordi disse objektivene fokuserer raskt og stille, og gir jevne videoer praktisk talt uten motorstøy.

Kamerahuset er tilgjengelig fra 24 november 2016 til en veiledende pris fra 8.190,-, mens veiledende pris på kit starter på 9.790,-. 
D5600 + 18-55mm AF-P VR 9.290 kr.
D5600 + 18-140mm VR 11.490 kr.
D5600 + 18-105mm VR 10.890 kr.
D5600 + 18-55mm AF-P VR + 70-300mm AF-P VR 12.490 kr.

¹ Wi-Fi® er et registrert varemerke for Wi-Fi Alliance.
² Ordmerke og logoer for Bluetooth® er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc., og Nikon og tilknyttede selskaper bruker alle slike merker under lisens.
³ Uten batteri/SD-kort