31-05-2017

Vidvinkel. Ultravidvinkel. Fiskeøye. Tre nye NIKKOR-objektiver gir nye muligheter

Oslo, Norge, 31. mai 2017: Nikon utvider utvalget av objektiver med det første NIKKOR-zoomobjektivet i FX-format med fiskeøyezoom, et lyssterkt FX-objektiv med fast brennvidde på 28 mm og et ultravidvinkel DX-zoomobjektiv. Alle de tre objektivene gir nye, spennende muligheter for fotografer som vil øke romfølelsen og overdrive perspektivet.

Uansett om du fotograferer event, bryllup, portrett, reiser eller landskap, så får du større frihet som historieforteller med nye AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Dette objektivet, som er det siste tilskuddet til Nikons velrennomerte sortiment av f/1.4 NIKKOR-objektiver, gir suveren estetisk kontroll under alle lysforhold. Fotografer som vil ta bilder fra ekstreme vinkler kan med Nikons første fiskeøyezoom gå fra et sirkulært perspektiv til bilder som fyller hele bilderammen. Den avanserte optiske konstruksjonen til objektivet AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm gjør at allsidigheten ikke går på bekostning av kvaliteten. Og DX-brukere som vil utforske dramatiske perspektiver, vil sette pris på det nye zoomobjektivet AF-P DX NIKKOR 10–20mm VR. Dette allsidige vidvinkelzoomobjektivet er brukervennlig og enkelt å ta med seg, har utmerket bildekvalitet og gir mye for pengene. Det passer perfekt til Nikons mindre, digitale speilreflekskameraer med høy oppløsning i DX-format.

Dirk Jasper, produktmarkedsføringssjef hos Nikon Europe, sier: «Fotografering er en engasjerende måte å fortelle historier på, og et vidvinkelperspektiv er en virkningsfull og unik måte å vise frem verden på. Vi er svært stolte over de tre nye vidvinkelmodellene i sortimentet av NIKKOR-objektiver. Hver modell gir nye muligheter og originale måter å fortelle historier på med den enestående bildekvaliteten som har gjort NIKKOR anerkjent.»

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. To fiskeøyeeffekter i ett objektiv. Gå fra et 8 mm sirkulært til et 15 mm fiskeøyebilde som fyller hele bildefeltet, uten problemer. Forvent suverene bilder med høy oppløsning og gjennomført skarphet over hele bildet, selv ved bruk av den største blenderåpningen på f/3.5. Dra nytte av en minste fokusavstand på 0,16 m. Dette objektivet har en robust støv- og dråpebestandig konstruksjon og leveres med solblender og deksel.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Realiser visjonene. Fortell historiene. Fang alle detaljer, og fang dem enda mer detaljert. Dra nytte av en enestående estetisk kontroll under alle lysforhold og høy oppløsningsevne, selv i opptakssituasjoner med svakt lys. En minste fokusavstand på bare 0,28 m gir enda mer allsidighet. Objektivet har en støv- og dråpebestandig konstruksjon som gjør det pålitelig under utfordrende værforhold.

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Utforsk dramatiske perspektiver. Ta bilder av den vidåpne himmelen, eller ta fascinerende nærbilder – med brennvidden på 10–20 mm og den minste fokusavstanden på 0,22 m er det enkelt å ta engasjerende bilder. Nikons bildestabilisator (VR) bidrar til bilder uten uskarphet og skarpere bilder i svakt lys. AF-P-pulsmotoren leverer en jevn, rask og nesten helt lydløs autofokus, som er en stor fordel når man tar opp filmer.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED og AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR er forventet å være hos forhandlerne 29. juni og AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED den 15. juni.

De anbefalte prisene er (inkl. mva):
AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED: 23 390 kr
AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED: 14 590 kr
AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR: 3 690 kr