31-05-2017

Dra på eventyr med det helt nye allværskameraet COOLPIX W300

Oslo, Norge, 31 mai 2017: Nikon lanserer det nye COOLPIX W300 – et kompaktkamera som kan brukes i all slags vær, over og under vann. Dette brukervennlige kameraet er perfekt for eventyrere som vil fange den storslagne naturen, bylivet og alt som er mellom.

COOLPIX W300 er enkelt å bruke, og kan ta 16 MP-bilder og 4K/UHD-video inntil 30 m under vann uten ekstra hus.¹ Dette støvtette kompaktkameraet presterer godt på land også og fortsetter å ta bilder ved temperaturer helt ned til -10 °C.² Det støtsikre kamerahuset tåler fall fra høyder opptil 2,4 m.³ Og det lyssterke vidvinkel NIKKOR-zoomobjektivet gir brukeren frihet til å ta flotte bilder av det som skjer, selv når lyset er svakt eller vannet grumsete. I makromodus kan kameraet ta fantastiske nærbilder av ørsmå undere både over og under vann. Støtte for GPS/GLONASS/QZS gjør det enkelt å geotagge bilder og logge reiser. Og med tilkobling via SnapBridge kan brukere synkronisere fotografier til en smartenhet etter hvert som de tas eller bruke smartenheten til å ta bilder med fjernstyring.

Ines Bernardes, produktsjef hos Nikon Europe, sier: «Dette er det riktige kompaktkameraet for den som er litt eventyrlysten. Ta med COOLPIX W300 på reisen, så er det mulig å fange leken i svømmebassenget, de vakre detaljene under snorkling eller til og med dykkene for Advanced Open Water-sertifisering! Det er mulig å fotografere naturen fra lasteplanet på en jeep eller filme aktivitetene i slalåmbakken – helt uten å bekymre seg for kameraet. Dessuten gjør SnapBridge-tilkoblingen det enkelt å dele eventyrene samtidig som de skjer».

Oppsummering av de viktigste funksjonene

Robust. Tøff ytelse. Reell frihet. Vanntett ned til 30 m uten ekstra hus.¹ Støtsikkert når det slippes fra høyder opptil 2,4 m.² Frostsikkert ned til -10 °C og dessuten støvtett.³
Spennende øyeblikk. Fantastiske bilder. Følsom, baksidebelyst CMOS-brikke på 16 MP og lyssterkt objektiv på f/2,8 med 5 x optisk zoom. En 10 x Dynamic Fine Zoom  fordobler objektivets rekkevidde og bringer motivet mye nærmere.
Vis mer av verden. Gjør opptak med 4K/UHD 30p eller ta opp video med full HD (1080p) på land eller under vann. En ny AE-lås bidrar til å lage jevne videoopptak etter som lyset skifter, noe som er spesielt praktisk ved filming under vann.
Skarpt og stødig. Rask autofokus og Nikons imponerende Hybride Bildestabilisering med fem akser gir rask, stødig og presis fotografering – på land eller under vann.
Vet hvor du er. Viser hvor du har vært.
Med kameraets nye knapp for Verktøy vises straks data for GPS, antall skritt og høyde/dybde eller lufttrykk/vanntrykk på skjermen.
Enkel betjening for et liv rikt på opplevelser. Kameraet har godt grep, stor skjerm og enkel betjening også under vann eller ved bruk av hansker.
Verden venter. Gå ut og oppdag den.
Kameraets stativfeste er nyttig også for tilbehør, f.eks. Nikons SB-N10 Undervannsblits, og ved opptak av intervallfilm med stativ.

Kameraet antas å være ute hos forhandlerne i slutten av juni. Anbefalt pris er 4 590 kr (inkl. mva).

¹ Vanntett: Oppfyller Nikons testbetingelser, som tilsvarer JIS/IEC-beskyttelsesklasse 8 (IPX8). Opptak ved dybder på opptil 30 m er mulig i ca. 60 minutter.
² Frostsikkert/støvtett: Oppfyller Nikons testbetingelser, som tilsvarer JIS/IEC-beskyttelsesklasse 6 (IPX6).
³ Støtsikkert: Oppfyller Nikons testbetingelser, som tilsvarer MIL-STD 810F Method 516.5-Shock (sluppet ned på kryssfinér med 5 cm tykkelse fra en høyde på 240 cm).
⁴ Dynamic Fine Zoom kan zoome til 2 x maksimal optisk zoom, samtidig som den maksimale bildeoppløsningen opprettholdes.

SnapBridge-kompatibelt
Kameraets Bluetooth®- og Wi-Fi®-funksjoner er bare tilgjengelige ved bruk av SnapBridge. Nikons SnapBridge-app må installeres på en kompatibel smartenhet før SnapBridge kan brukes med dette kameraet.
Bluetooth®-ordmerket og -logoer er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc., og Nikon og tilknyttede selskaper bruker alle slike merker og logoer under lisens.
Wi-Fi® og Wi-Fi Certified-logoen er registrerte varemerker for Wi-Fi Alliance®.
Android og Google Play er registrerte varemerker for Google Inc.