25-07-2017

Nikon feirer 100-årsjubileet med en eksklusiv innholdsserie

Oslo, Norge 25. juli 2017 – I forbindelse med 100-årsjubileet 25. juli 2017 lanserer Nikon en serie med eksklusive historier, som blir lagt ut i løpet av sommeren på Nikons Jubileumsside. Innholdet består av ikoniske bilder og historier, samt råd fra fotografer over hele verden som har bidratt til å forme et helt århundre med fotografering og Nikons innholdsrike historie. Serien byr også på en virtuell omvisning i Nikon-museet i Tokyo.

Helt siden Nikon startet som Nippon Kogaku K.K. i 1917, har selskapet forsynt verden med unike produkter og ekspertise som har flyttet grensene for optisk teknologi og presisjonsteknologi. For å feire dette og fortsette å inspirere både fotografer og fans, har Nikon laget denne serien som legges ut i fem hovedkategorier:

100 år med historier

I løpet av de siste hundre årene har Nikon spilt en sentral rolle i utviklingen av fotoverdenen. Nikon kommer til å dele noen av de viktigste, vakreste og mest personlige historiene fra Europa og resten av verden – alt fra ikoniske milepæler, kameralanseringer og nyskapende produkter, til inspirerende historier fra profesjonelle fotografer, amatører og fans.

Nikon-museet på nett

For å vise Nikons arv og hvor det hele begynte, har vi har laget en 360 graders virtuell omvisning i det verdenskjente Nikon-museet i Tokyo. Når seerne trer inn i Nikons verden får de et innblikk i Nikons teknologier, produkter og viktige milepæler i selskapets historie, blant annet Nikons bidrag til utviklingen av biovitenskap, medisin og til og med romfart.

Icons with Nikons

Nikons kameraer og objektiver brukes av mennesker med all slags bakgrunn. Denne bildeserien viser kjendiser innen musikk, TV, film og sport som bruker Nikon.

100 år med hjelpsomhet

Siden 1917 har Nikon hjulpet fotografer til å dele innsikten sin innen sin valgte nisje, slik at vi kan vise at ingenting er umulig og har dermed kunnet hjelpe amatører og fans underveis. For å feire dette har Nikon, med hjelp av noen av Nikons globale fotografer, samlet sine beste tips fra hundre års erfaring og kunnskap.

#LookBackAtNikon

Nikon lanserer også en Instagram-konkurranse for Nikon-fans og entusiaster over hele Europa. De beste bidragene premieres, blant annet med Nikon-kameraer. Konkurransen utfordrer deltakerne til å ta et bilde som speiler dem selv og Nikon-kameraet deres. Deltakerne som tar de beste selfiene foran et speil, en glassbit, en vannpytt eller noe annet (bruk fantasien!), stikker av med de flotte premiene – blant annet en Nikon D500 og en D7500. Følg @NikonEurope på Instagram for å få mer informasjon.

Mer informasjon om Nikons 100-årsfeiring og tilgang til innholdsserien finnes i jubileumshuben.