24-08-2017

Ta enestående bilder og filmer. Vis hva du er god for med D850 med ultrahøy oppløsning

Oslo, Norge, 24. august 2017 – Nikon lanserer D850 og gir med dette fotografer en perfekt kombinasjon av oppløsning, hastighet og lysfølsomhet. Fra studioet, fra sportsarenaen med lynrask action, fra de brede landskapene med gnistrende farger, vil dette nye digitale speilreflekskameraet med bildebrikke i FX-format fri fotografen fra de kompromissene han som fotograf tidligere har vært tvunget til å akseptere.

Uansett om man jobber med natur, kommersiell sport, bryllup, mote eller film – gir D850 den kreative friheten fotografene trenger for å kunne gjøre en fantastisk bra jobb. Den raske bildebrikken i FX-format med ultrahøy oppløsning har effektiv oppløsning på 45,7 megapiksler og gir filer på 45,4 MP med utrolig detaljrikdom. Den nykonstruerte bakbelyste CMOS-bildebrikken med såkalt gap-less teknologi gir imponerende detaljrikdom og stort dynamisk område. Dessuten er det mulig å øke bildefrekvensen helt opptil 9 b/s ved bruk av MB-D18 multi-power-batteripakke (ekstrautstyr). Filmskapere kan nå ta opp 4K filmer i fullformat, noe som gir helt nye muligheter når man filmer med Nikons lyssterke objektiver med fast brennvidde. Dessuten er det mulig å gjøre imponerende 4K intervallopptak direkte i kameraet.

Andre nye funksjoner som øker fleksibiliteten, er muligheten til å ta bilder i RAW-format i størrelsene Stor, Middels og Liten. Innstillingen Lydløs fotografering gir sylskarpe bilder med ultrahøy oppløsning, helt uten støy fra lukkeren i full oppløsning, eller med høyhastighetsinnstilling på 30 b/s i 8,6 megapiksler. Innstillingen Knappenåls-AF kan brukes i Live View og gir mulighet for å sette fokus mer nøyaktig ved makrofotografering. D850 er dessuten det aller første digitale speilreflekskameraet med innebygd innstilling for Fokusstabling (stacking), noe som gir eksepsjonelt skarpe bilder med meget stor dybdeskarphet.

Dirk Jasper, produktmarkedsføringssjef hos Nikon Europe, sier: «D850 er utrolig allsidig. Det er som tre kameraer i ett. Uansett om det er behov for fleksibilitet når det gjelder antall megapiksler, filstørrelse, hastighet eller ISO, overstiger D850 forventningene. Det er en smart investering for fotografer som vil ha friheten til å levere førsteklasses arbeid uten å kompromisse.»

Nikon D850 forventes å være i butikkene den 7. september til en veiledende pris fra 38 090 kr.

Oppsummering av de viktigste funksjonene

Oppløsning: 45,7 megapiksler effektiv oppløsning. Filer på 45,4 MP med stor detaljrikdom. Baksidebelyst CMOS-bildebrikke i FX-format uten optisk lavpassfilter.
Hastighet: Ta 7 bilder i sekundet. Eller ta bilder med full oppløsning med 9 b/s ved å bruke MB-D18 multi-power-batteripakken (ekstrautstyr) med EN-EL18B-batteri innsatt.
Lysfølsomhet: Den kraftige bildebehandlingsmotoren EXPEED 5 gir utrolig rene bilder over hele ISO-området på 64–25 600, som kan utvides tilsvarende 32 og 102 400. Hele ISO-området er også tilgjengelig for opptak av video i 4K.
Presisjon: Det samme fenomenale AF-systemet med 153 punkter som i flaggskipet D5 gir følsomhet ned til -4 EV i midtpunktet (ISO 100, 20 °C). Lysmåling ned til -3 EV gjør det mulig å foreta nøyaktige, automatiske eksponeringer selv når månen er eneste lyskilde.
4K-video uten beskjæringsfaktor: Ta opp 4K-/UHD-filmer i fullformat ved 30p uten beskjæringsfaktor. Med multi-power-batteripakken MB-D18 er det mulig å filme i over tre timer.
4K-intervallopptak integrert i kameraet: Gjør intervallopptak i 4K direkte i kameraet. Fotografen kan dra full nytte av D850-kameraets 45,7 effektive megapiksler og skape spektakulære intervallfilmer i 8K i etterbehandlingen.
Fleksibilitet med RAW: Ta bilder på 45,4 MP i RAW med størrelse Stor, på 25,6 MP i RAW med størrelse Middels eller på 11,4 MP i RAW med størrelse Liten (både Middels og Liten er komprimert med 12-biters komprimering uten tap).
Under alle forhold: Omfattende værforsegling gjør at D850 kan brukes under krevende forhold. Samme belysning av alle knapper som på Nikons D5 sikrer enkel håndtering i nattemørket.
Raske lagringsmedier: Dobbelt spor for minnekort gjør det mulig å bruke et UHS-II SD-kort og et XQD – den raskeste kombinasjonen som er mulig.
Bufferstørrelse: 51 bilder i 14-biters komprimering uten tap, eller 170 bilder i 12-biters komprimering uten tap (benyttet minnekort: 64 GB Sony QD-G64E XQD).

For ytterligere informasjon, kontakt:

Björn Nordgren, Head of Product Management
Telefon: +46 70 890 91 11
E-post: bjorn.nordgren@nikon.com