04-10-2017

Bylivet gjennom et objektiv

Nikon gir ut en ny fotoserie fra Barcelona for å inspirere amatørfotografer i byene

Amsterdam, Nederland, 4. oktober 2017 – Nikon utgir i dag en eksklusiv fotoserie etter å ha gitt den spanske fotografen Ibai Acevedo en utfordring: å fotografere fem ulike steder med fem ulike NIKKOR-objektiver med fast brennvidde, i løpet av én dag i hans hjemby, Barcelona.

Barcelonas urbane landskap er en unik sammenstilling av vakre strender, modernistisk arkitektur og en gotisk fortid. Fotoserien inkluderer slående bilder av Barcelonetas, Sagrada Familia, Las Ramblas, det gotiske kvarteret og Tibidabo. Hver av dem ble paret opp mot et bestemt objektiv med fast brennvidde, for å vise hvordan byfotografering kan løftes fra det ordinære til det eksepsjonelle.

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Ibai tok bildene med et Nikon D750 og de følgende NIKKOR objektiver med fast brennvidde:
- AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Objektivets vidvinkel og grunne dybdeskarphet gjorde det til det perfekte valget for å fange opp Barcelonas berømte strand. Objektivet gjorde det mulig for Ibai å fange opp omgivelsene og atmosfæren på Barcelonetas, uten forvrengning, med skarpe bilder selv i sterkt lys.
- AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Objektivet skiller seg ut med evnen til å fange opp grunn dybdeskarphet og vidvinkel samtidig, mens det også er effektivt i svakt lys. Dette vises i Ibais bilde av det kjente landemerke, Sagrada Familia, som gjenspeiles i et nærliggende innsjø. Det kunne lett forveksles med et maleri.
- AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: Dette objektivet var perfekt for å skille ut et vakkert bilde fra menneskehavet som svermer langs Las Ramblas. Objektivets blenderåpning sørger for den helt riktige dybdeskarpheten, og gir en vakker tekstur med uskarphet i bakgrunnen av bildet.
- AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Dette er det ideelle portrettobjektivet; det fanger opp alle detaljer. Det gir også en myk bokeh-effekt, som får betrakteren til å fokusere på motivet. Disse funksjonene ble satt på prøve i det gotiske kvarteret.
- AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G: Objektivets gode egenskapene i lavt lys betyr at det enkelt tilpasser seg endringer i lysforhold, noe som har gjør dette objektivet til det beste valget for å fotografere kirken i solnedgangen over Tibidabo.

Ibai Acevedo sier om erfaringen: «For meg dreier byfotografering seg om å ta sjansen og forsøke å fange noe uvanlig eller skiftende. Jeg har hele tiden øynene åpne, og jeg prøver alltid å utnytte mulighetene som oppstår. Det er veldig viktig å improvisere – til syvende og sist, det som er så flott med fotografering, er at du kan fange øyeblikket. Faktorer som varierende lys- og værforhold gir store utfordringer og muligheter for fotografer, men selv om du er på rett sted, med en kreativ komposisjon, er det begrenset hva du kan få til uten det rette objektivet.»

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Video

Se Ibai på plass i hjembyen sin, Barcelona, og finn ut hvordan du bruker NIKKOR-objektiver med fast brennvidde i denne serien av praktiske videoer: http://bit.ly/nikon_ltal