18-12-2017

Julens ansikter

Nikon lanserer en ny portrettfotografiserie som fremhever menneskene som gjør julen til virkelighet 

Amsterdam, 18. desember 2017: I en original feststemt bildeserie som Nikon lanserer i dag, viser den tyske fotografen Paloma Parrot, som reiser gjennom Europa, menneskene bak noen av de kjæreste juletradisjonene.

Portrettene viser mulighetene NIKKOR-objektivene gir, og bildene fokuserer på menneskene som arbeider i kulissene for å virkeliggjøre julefeiringen i Europa. Fra en reineier i Lappland til en juletredyrker i Danmark, britiske håndverkere som produserer strømper og julekort samt en tysk leketøymaker – denne eksklusive fotoserien viser ferdighetene og kunsthåndverket som hører julen til.

Gyngehestmakeren Julie Tuner fester manen på en spesiallaget hest. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G        

Sjefsbakeren Mike Wallace står foran mer enn 100 av sine hjemmelagede julekaker. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Kortmaker Jade Downer i sitt eget silketrykkstudio. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Reineieren Upi Virkkula med flokken sin ved fôringstid. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Paloma Parrot sier dette om serien sin: «Som portrettfotograf ser jeg etter utstyr som gjengir motivet meget nøyaktig og har utmerkete egenskaper samtidig som det gir meg frihet og evne til å formidle motivets historie med bare et kamerahus og et objektiv. Begge objektivene jeg brukte til disse opptakene, hadde fleksibilitet nok til å gi intime portretter av personene i hjertet av sitt arbeidsmiljø og formidle rollen deres i en god julefeiring.»

Paloma Parrot tar bildene med Nikons nye flaggskip innen digitale speilreflekskameraer med DX-format, D7500, og følgende NIKKOR-objektiver:
•  AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Dette kompakte, allsidige DX-zoomobjektivet med høy ytelse dekker enkelt zoomområdet fra vidvinkel til tele, noe som gjør det egnet for de fleste opptakssituasjoner – fra intime portretter til fotografering på reiser. Nikons imponerende bildestabilisering gjør bildene skarpe, mens det lette objektivhuset balanserer godt på kameraet
•  AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Dette lyssterke objektivet med fast brennvidde på 50 mm har en største blenderåpning på hele f/1.4 som er ideell for fotografering i svakt lys eller når det kreves liten dybdeskarphet. Det har også Nikons eksklusive autofokusmotor (SWM) som gir rask og stille autofokus

Fotografer som lar seg inspirere av serien «Julens ansikter» og ønsker å eksperimentere og utvikle sin portrettfotografering, kan benytte seg av et cashback-tilbud på NIKKOR-objektivene som er presentert i kampanjen, her.

Nedenfor finnes mer informasjon om julens «ansikter» som er presentert i denne kampanjen, med opplysninger om deres arbeid med å opprettholde høytidstradisjonene.

Om Paloma Parrot

Paloma Parrot er en tysk fotograf som holder til i Dortmund. Hun har formidlet sitt perspektiv med kameraet i mer enn 20 år. Hun er kjent for sin minimalistiske og grafiske stil og følger mantraet «mindre er alltid mer».
www.instagram.com/palomaparrot/?hl=nb
takingpicturesofwhatever.tumblr.com/

Mer informasjon om Nikons prisvinnende produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com