16-04-2018

Modell møter gatekunst: Nikon og fotografen Julia Kennedy viser mote på gaten

Amsterdam, Nederland, 16. april 2018 I en ny fotoserie som Nikon publiserte i dag, binder motefotografen Julia Kennedy sammen to hovedretninger innen kunsten ved å kombinere moteverdenen og Londons mest praktfulle gatekunst.

Julia samarbeidet med den franske stylisten Coline Bach og brukte hurtigheten og oppløsningen til Nikons nyeste digitale speilreflekskamera D850 og et utvalg av NIKKOR-objektiver til å fange dynamikken og tempoet i det travle bylivet kombinert med innslag fra den ekstravagante motebransjen.

Denne eksklusive fotoserien i åtte deler avspeiler Julias tro på at mote ikke skal begrenses til catwalken, men godt kan vises i alle settinger. Bildene hennes fokuserer på friske farger, rik tekstur og store bevegelse mens stylingen og rekvisittene bevisst plasserer modellene sammen med de fineste veggmaleriene i Nord- og Øst-London. Hele serien kan ses her.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Veggmalerier av DRT (V) og Sr. X (H), Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Veggmaleri av Dan Kitchener, Camden.

Julia Kennedy kommenterer prosjektet slik: "London er kjent over hele verden for sine moteuttrykk og sin gatekunst, og jeg er alltid på utkikk etter spennende farger og teksturer. Ved hjelp av hurtigheten, den høye oppløsningen og lysfølsomheten til D850 kunne jeg fange alle bevegelsene, detaljene og fargene i hvert av motivene og skape en følelse av begeistring i disse dagligdagse bymiljøene."

Julia skapte bildeserien med dette utstyret:
• D850 – Nikons nyeste digitale speilreflekskamera i fullformat med usedvanlig høy oppløsning på hele 45 megapiksler, enestående dynamisk område, serieopptak med 7 b/s* ved full oppløsning og klassens største ISO-område som gir en uovertruffen kombinasjon av lysstyrke, detaljer og presisjon.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Det foretrukne telezoomobjektivet med brennvidde fra vidvinkel til normal. Det lyssterke objektivet med blenderåpning f/2.8 gir enestående ytelse i svakt lys og jevne eksponeringer over hele zoomområdet. Bildestabilisatoren reduserer kamerabevegelsen til et minimum og muliggjør fotografering med opptil fire trinn lengre lukkertid.
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Et lyssterkt vidvinkelobjektiv med nanokrystallbelegg som reduserer virkningene av avskygninger og lysflekker. Det gir en skarphet i hele bildeområdet som kan overgå skarpheten hos tilsvarende objektiver med fast brennvidde. 
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Et lyssterkt vidvinkelobjektiv i FX-format med fast brennvidde på 20 mm og største blenderåpning på f/1.8. Det er et lett og allsidig objektiv for kreative fotografer som også vil fremheve perspektiver.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Veggmaleri av Otto Schade, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Veggmaleri av Dr Zadok, Hackney

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Veggmaleri av Paula Plim, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Veggmaleri av Darren John, Tower Hamlets

Klikk her for å få mer informasjon.

Om Julia Kennedy

Den britiske fotografen Julia Kennedy bor og arbeider i London. Julia er kjent for sin bruk av farger, omfattende opptakssett og valg av flotte steder. Hun elsker å le og tar sine bilder med personlighet og sans for humor eller ironi. Julia har samarbeidet med mange motemagasiner inkludert L’Officiel, Vogue og Wonderland og med mange kjente merkevareselskaper som Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty og Rimmel. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Om Coline Bach

Coline Bach er en fransk stylist og klesdesigner som holder til i London. Etter å ha tatt en master i motejournalistikk ved Central Saint Martins School jobbet hun som assistent for fashion director Robbie Spencer i Dazed & Confused, og de samarbeidet nært om publikasjoner som Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion og Teen Vogue før hun satset på en selvstendig karriere. 
www.colinebach.com
@colinebach

*D850 kan ta opptil 9 b/s ved bruk av multi-power-batteripakken MB-D18 (ekstrautstyr) med EN-EL18b-batteri (brukes i D5).