30-04-2018

Den berømte britiske kunstfotografen David Yarrow kunngjøres som Nikons nye Europa-ambassadør

Amsterdam, Nederland, 30. april 2018 – Nikon Europe B.V. er stolte av å kunngjøre at den verdenskjente fotografen David Yarrow skal bli med i en respektert gruppe Nikon-fotografer som Europa-ambassadør.

Yarrows stemningsfulle og oppslukende fotografering av livet på jorden har gitt ham en stadig økende tilhengerskare blant fotografer, kunstsamlere og forbrukere. Hans store og ikoniske svart-hvitt-bilder blir vist i mange ledende gallerier og museer over hele verden og bidrar til en unik stil som har gjort det mulig for ham å oppnå potensialet sitt som en av verdens beste naturfotografer.

Yarrow har brukt Nikon-produkter de siste 33 årene – fra den innledende fasen av karrieren da han å jobbe for The Times og tok det ikoniske bildet av Diego Maradona under finalen i verdensmesterskapet i 1986, til de nyere årene der han har etablert seg som en av verdens bestselgende billedkunstfotografer. Nylig har David spilt en vesentlig rolle i lanseringen av D850.

Enda viktigere representerer Yarrows arbeid lidenskapen hans for veldedighet og naturvern, noe han er ivrig med å vise frem gjennom spesialprosjektet sitt som Nikons Europa-ambassadør, som han for øyeblikket jobber med i Amboseli i Kenya.

David Yarrow uttaler «Min fotograferingskarriere har ikke vært særlig konvensjonell, og det er riktig å si at jeg har nektet å bli satt i en bås for ett sentralt tema eller «ekspertiseområde». Likevel, gjennom alt dette, har fotografering forblitt en metode for befrielse og virkelighetsflukt for meg – en mulighet til å utforske de fjerne hjørnene av verden og fange ekstreme miljøer og sjeldne dyreliv som har sitt hjem på disse stedene.

Nikons kameraer og NIKKOR-objektiver har spilt en stor rolle i hver eneste vei jeg har valgt. Estetikken og ergonomien har bare blitt bedre og bedre, og jeg strever med å komme på et annet merke som forstår behovene til profesjonelle og amatørfotografer like godt. Fotografering er vår generasjons kunstform, og jeg håper at mitt arbeid som en Nikons Europa-ambassadør vil bidra til å oppmuntre og inspirere folk til å bruke mobiltelefonen mindre og øynene mer. Det er det denne jobben handler om.»

Nikons Europa-ambassadørprogram

Nikons Europa-ambassadørprogram består av talentfulle og innflytelsesrike visuelle kunstnere som bruker bransjens nyeste teknologi, og har en bevissthet om sosiale trender som representerer nåtiden. Som en del av hans rolle som ambassadør, har Nikon utfordret David til å realisere et drømmeprosjekt, basert på hans globale anerkjennelse som fotograf.

Hvis du vil ha mer informasjon om David og hans tidligere arbeid, ber vi deg gå til Nikons nettsted.  

Om David

David Yarrow ble født i Glasgow i Skottland i 1966. Han begynte med fotografering i tidlig alder, og som 20-åring jobbet han som fotograf i The Times på stadion under finalen i verdensmesterskapet i Mexico City. Den dagen tok David det berømte bilde av Diego Maradona som holder VM-trofeet, og som resultat ble han bedt om å dekke OL og en rekke andre idrettsarrangementer. Det var mange år senere at han fant sin sanne komfortsone mens han dokumenterer den naturlige verdenen, og med sine stemningsfulle og oppslukende fotografier av livet på jorden fikk han en stadig økende følgerskare blant kunstsamlere. I 2018 er David godt etablert som en av de bestselgende billedkunstfotografer i verden.

Alle bilder er © David Yarrow