30-05-2018

2018-trender for bryllupsfotografering

Nikon utgir en lookbook der noen av Europas fremste fotografer og inspiratorer viser de siste trendene innen bryllupsfotografering

Amsterdam, Nederland 30. may 2018: I 2017 ble Nikons europeiske bryllupskollektiv opprettet, og nå utgir Nikon sin første lookbook for bryllupsfotografering – en illustrert guide til klassiske, aktuelle og kommende trender – sett gjennom linsen til Nikons panel av kjente fotografer og inspiratorer fra hele Europa.

Med utgangspunkt i egne porteføljer og sin årelange erfaring avslører kollektivet tre nye 2018-trender innen bryllupsfotografering – trender de mener blir enda mer fremtredende i løpet av de neste årene. Bilder som tas i den gylne timen, og bilder i fortellende stil er evige klassikere, men kollektivets trendbarometer viser at tre trender kommer til å bli mer utbredt i år og i årene fremover.

Bilde i «Motestil» tatt av Ross Harvey med D750 og AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Bilde i «Enkelthet»-stil tatt av Nadia Meli med D750 og AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Motestil

Kollektivet mener at mange par vil ønske seg bryllupsbilder med en motepreget stil inspirert av profesjonelle moteblader og kjoler i couture-design. Bruden som har på seg en couture-kjole, vil også at bildene skal være «couture» – i motsetning til de tradisjonelle og iscenesatte bildene som har vært så populære tidligere.

Enkelhet

Noen fotograferingsstiler har vært overlessede – de har f.eks. fokusert på for mange detaljer og tatt med for mange bryllupsrekvisitter – og kollektivet forventer at dette vil skape en motreaksjon. Kollektivet tror at 2018 handler om «back to basics» for noen par. Disse parene vil ha tidløse bilder som dyrker enkelhet, renhet og nøkternhet.

Bare profesjonelle

Vi lever i en tid der sosiale medier er en naturlig del av hverdagen, og kollektivet har allerede merket at par ber gjestene om ikke å ta bilder under bryllupsseremonien. I tråd med dette forventer kollektivet enda mer bruk av profesjonelle bryllupsfotografier, der fotografen enkelt kan fange hvert øyeblikk og hver følelse med større naturlighet – mens gjestene fokuserer oppmerksomheten sin på det som skjer.

Bilde i stilen «Bare profesjonelle» tatt av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Bilde i «Enkelthet»-stil tatt av Simona Smrčková and Kamil Saliba med D750 og AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Lookbooken til Nikons europeiske bryllupskollektiv er illustrert med fantastiske bilder fra virkelige brylluper. Alle bildene er tatt med Nikon-kameraer med NIKKOR-objektiver. I tillegg til fremtidige trender deler kollektivet også klassiske og aktuelle trender som de ser hos kundene sine, blant annet «kreativ bruk av blits», «kontrastbelysning» og «reportasjestil».

Bildene kombineres også med praktiske tips og råd for vordende og etablerte bryllupsfotografer om hvordan bildestilene kan gjenskapes.

Den franske bryllupsfotografen Chloé Lapeyssonnie sier følgende om sin rolle i lookbooken til Nikons europeiske bryllupskollektiv: «Jeg her vært til stede i hundrevis av brylluper og har sett med egne øyne hvordan bryllupsfotografiet fortsetter å utvikle seg. Jeg håper trendene vi har løftet frem i samarbeid med Nikon, vil inspirere fotografer til å søke nye utfordringer og finne nye måter å ta bilder på, samt vise vordende fotografer at bryllupsfotografier kan være så mangt. Det har vært en glede å jobbe med andre Nikon-fotografer og -inspiratorer og samle all erfaringen og kunnskapen vår på ett sted.»

Lookbooken er tilgjengelig på Nikon Europes nettsted: lookbook for bryllupsfotografering, og mer informasjon om Nikons europeiske bryllupskollektiv kan leses her.