22-06-2018

Vi feirer livet til David Douglas Duncan

Det er med dyp sorg vi hører om bortgangen til den amerikanske fotojournalisten David Douglas Duncan. Alle vi hos Nikon sørger tapet av en kjær venn og kollega, og vi uttrykker herved våre dypfølte kondolanser.

Som krigsfotograf dekket dekket Duncan Stillehavskrigen, Koreakrigen og Vietnamkrigen. I løpet av hans lange karriere ble verkene hans publisert i The New York Times, tidsskriftet LIFE og en rekke andre publikasjoner. Utover krigsjournalistikk er han også kjent for sine portretter av Pablo Picasso.

Hans forkjærlighet for vår bildebehandlingsteknologi var med på skape anerkjennelse for Nikon og NIKKOR over hele verden, og for det er vi evig takknemlige. Han var en flott Nikon-partner gjennom hele sitt virke, og vi respekterer høyt de mange nye bidragene han ga til journalistikken i løpet av hans 102 år lange liv.

Samtidig som vi uttrykker vår dypeste medfølelse ved hans bortgang, ønsker vi også å hylle vår fantastiske venn og partner som vi delte både utfordringer og gleder med i forrige århundre. Han vil forbli i hjertet av Nikon-familien forall fremtid.