28-06-2018

Nikon introduserer kikkerten MONARCH HG 30 mm diameter

Oslo, Norge 28. juni 2018: Nikon kunngjør i dag lanseringen av de lette og kompakte 30 mm-modellene (8x30 og 10x30) i MONARCH HG-serien, den mest avanserte serien i MONARCH-kikkertenes historie.

30 mm diameter-modellen er både kompakt og lett, med et hus i en magnesiumlegering som bare veier omtrent 450 g. Den gir et skarpt og klart bilde helt ut til periferien og har et bredt synsfelt med naturtro fargegjengivelse. Modellen MONARCH HG 42 mm diameter gir deg begge deler, men her er de i et mindre hus.

Som med andre modeller i MONARCH HG-serien har disse nye kikkertene den samme elegante konstruksjonen og yter like bra. Kikkertens brede tilsynelatende synsfeltet (60,3° for 8x30 og 62,2° for 10x30) gir en spektakulær synsopplevelse. Linsesystemet med flatt bildefelt sørger for et skarpt og klart bilde helt ut til periferien av linsen. Bruken av ED-glass (med ekstra lav spredning) korrigerer kromatisk aberrasjon som kan skape fargebrytningsfeil, og oppnår dermed et kontrastfylt bilde med høy oppløsning.

En høykvalitets antirefleksbehandling i flere lag påføres alle linser og prismer, og et dielektrisk, høyreflekterende prismebelegg i flere lag og et fasekorreksjonsbelegg påføres takprismene. Dette gir til sammen et lyssterkt bilde med en lysgjennomgang på opptil 92 prosent eller høyere, i tillegg til en naturtro fargegjengivelse.

Det kompakte magnesiumlegeringshuset er vanntett og duggfritt (ned til så mye som 5 meter i 10 minutter). Den høye ytelsen forhindrer dugg inne i det optiske systemet selv i omgivelser med lavt trykk, helt opptil en høyde på 5000 meter.

Denne nye modellen kommer med en bærestropp som reduserer påkjenningen brukerens hals utsettes for, og et halvhardt futteral som beskytter kikkerten under transport. Nikon-kikkerten MONARCH HG 30 mm diameter er perfekt for dem som er glade i fuglekikking eller å observere naturen, og for dem som liker forskjellige typer utendørsaktiviteter og ikke ønsker å bære for tungt.

Hovedfunksjoner

• Vidt tilsynelatende synsfelt (60,3° for 8x30 og 62,2° for 10x30). Samtidig som det gir et vidt synsfelt, sikrer linsesystemet med flatt bildefelt et skarpt og klart bilde helt ut i periferien av linsen.
• ED-glass (med ekstra lav spredning) korrigerer kromatisk aberrasjon som skaper fargebrytningsfeil, og oppnår et kontrastfylt bilde med høy oppløsning.
• Antirefleksbehandling i flere lag av høy kvalitet påføres alle linser og prismer, mens et dielektrisk, høyreflekterende prismebelegg i flere lag påføres takprismene. Dette gir et lyssterkt bilde med en lysgjennomgang på opptil 92 prosent eller høyere, i tillegg til naturtro fargegjengivelse.
• Takprismene er behandlet med fasekorreksjon for høy oppløsning og kontrast.
• Overflatene på linsen og okularet er påført et ripebestandig belegg.
• Stor øyeavstand sikrer et klart synsfelt, selv for brillebrukere.
• Glass uten bly og arsenikk er brukt i alle linser og prismer.
• Gummiøyemuslinger av drei-og-skyv-typen gjør det lett å plassere øynene i riktig pupillavstand.
• Diopterjustering med hjullås forhindrer utilsiktede bevegelser.
• Huset er robust og lett og er lagd i en magnesiumlegering (veier ca. 450 g).
• Overlegen vanntett og duggfri ytelse med et nitrogenfylt hus som tåler vanntrykk ned til så mye som 5 meter i 10 minutter, og forhindrer dugg inne i det optiske systemet selv i omgivelser med lavt trykk helt opptil en høyde på 5000 meter.
• Myk bærestropp.
• Linsedeksler er integrert for å forhindre at de blir borte. Utskiftbare linsegummiringer uten deksler følger med og kan skiftes ut fra hva de skal brukes til.
• Valgfri stativadapter gjør det mulig å feste kikkerten til et stativ [TRA-3/adapter H (hard type)].

MONARCH HG 30 mm diameter forventes å være i butikkene juli 2018 til en veiledende pris fra 9 990 kr (8x30) og 10 490 kr (10x30).

Du kan lese mer om Nikons prisbelønte produkter på www.europe-nikon.com