29-06-2021

NIKON PRESENTERER DET SPEILLØSE KAMERAET NIKON Z fc

Det unike kameraet Nikon Z fc kombinerer ikonisk design med innovasjon i Z-serien

Fang dine ikoniske øyeblikk

Stockholm, Sverige, 29. juni 2021: I dag presenterer Nikon det speilløse kameraet Nikon Z fc i DX-format – det første kameraet i Z-serien med retrodesign og avanserte funksjoner. Utvendig er Nikon Z fc inspirert av det ikoniske Nikon FM2 speilreflekskameraet med film som ble lansert i 1982, et sentralt produkt i Nikons historie. Ved siden av selve kameraet lanserer Nikon to nye objektiver som kompletterer stilen: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition og NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE).

Den kompakte og lette konstruksjonen av Nikon Z fc gjør kameraet enkelt å ta med seg, i tillegg har det overlegen brukervennlighet og gjengivelse, noe som gjør det enkelt å håndtere for så vel erfarne brukere av speilløse kameraer som nybegynnere.

Hovedfunksjonene i Nikon Z fc inkluderer:

Designinspirasjon fra et legendarisk kamera
Her er det lidenskap i detaljene. Pentaprismeutformingen og balansen mellom de svarte og sølvfargede elementene på Nikon Z fc-kamerahuset gjenspeiler FM2, i likhet med et sirkulært okular for den elektroniske søkeren (EVF), utformingen av hjulene og den graverte Nikon-logoen fra 1970- og 80-tallet. Den gode slitestyrken oppnås ved at magnesiumlegering er benyttet.

Forenklet betjening og kreativt uttrykk
Øverst på kamerahuset sitter tre hjul samt et lite vindu som viser blenderåpningen. Hjulene kontrollerer lukkertid, eksponeringskompensasjon og ISO-følsomhet, slik at du enkelt kan endre innstillingene. Videre kan i-knappen og i-menyen, som raskt lar brukerne justere en rekke innstillinger med et tastetrykk, tilpasses basert på brukerens individuelle preferanser.

For første gang med et kamera i Nikon Z-serien støtter Nikon Z fc eksponeringskompensasjon i AUTO-modus, slik at brukerne kan oppnå ønsket uttrykk ved å øke lysstyrken og forbedre silhuetter osv. Kameraet har også 20 kreative Picture Control-alternativer som gir unike uttrykk. Ved å velge temaer med forskjellige parametere som nyanse, toning og metning, kan brukerne uttrykke en rekke stemninger, samt justere effekter etter smak.

Forbedrede fokusmuligheter og opptak fra flere vinkler
Nikon Z fc støtter øyeregistrering-AF og dyreregistrering-AF når man fotograferer eller filmer – funksjoner som opprinnelig ble introdusert på Nikon Z 7II og Nikon Z 6II. AF søkefeltfunksjonen bredt AF-område (L) støttes, noe som gjør det enda enklere å få skarpe øyne og ansikter ved å begrense fokusområdet. Kontinuerlig fokus på øynene til det sentrale motivet når det er flere mennesker i bildefeltet, eller sporing av øynene til et kjæledyr som beveger seg, kan også oppnås.

Opptak av klare bilder og film i mørke situasjoner er mulig ved å benytte et stort standard følsomhetsområde på ISO 100–51 200*. Med innføringen av den første vippbare og dreibare skjermen for kameraene i Z-serien, er det i tillegg mulig å fotografere vertikalt fra lave eller høye vinkler Når skjermen roteres fremover, bytter kameraet automatisk til selvportrettmodus, noe som muliggjør selfier med berøringsskjermen.

Flere tilkoblingsmuligheter via SnapBridge Ver. 2.8
SnapBridge-appen kan brukes til å overføre bilder og filmer som er tatt opp med kameraet til en smartenhet**, noe som gjør det enkelt for brukerne å dele dem på sosiale medier. Kameraets firmware kan dessuten oppdateres via appen.

SnapBridge Ver. 2.8, med nytt brukergrensesnitt, støtter nå to automatiske tilkoblingsmodi: forgrunnsmodus og bakgrunnsmodus. Forgrunnsmodus kobles bare til kameraet når appen er aktivert, noe som reduserer kameraets batteriforbruk. Bakgrunnsmodusen oppretter en konstant forbindelse som overfører bilder automatisk, selv når appen ikke er aktivert.

Flere kamerafunksjoner
• En naturlig visning med minimal aberrasjon oppnås med den elektroniske søkeren som bruker et organisk EL-panel
• Filmopptak som støtter 4K UHD uten beskjæring med DX-basert bildefelt
• Støtter konstant AF (AF-F) dedikert til filmopptak
• Opptak i sakte film blir enkelt ved å velge bildestørrelse og bildefrekvens
• Støtter Webcam Utility, programvare som gjør at Nikon Z fc kan brukes som webkamera
• Produktpakke og medfølgende kamerastropp passer retrostilen til Nikon Z fc
• Støtter USB-strømforsyning når kameraet er slått på samt USB-ladning

Tilhørende objektiver: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition og NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE)

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition er et standard zoomobjektiv basert på NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR med en sølvfarget utside som passer til Nikon Z fc. Objektivet er kompakt og lett, med en total lengde på ca. 32 mm og totalvekt på ca. 135 g. Det er et praktisk objektiv å ha med seg som gir høy oppløsning i hele zoomområdet. NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition kan brukes til dagligdags fotografering, fra landskaps- og øyeblikksbilder til portretter.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) er et kompakt og lett objektiv som er ideelt for portretter og stillestående motiver, og gir en jevn bokeh som er unik for objektiver med fast brennvidde. Objektivet har retrodesign inspirert av klassiske NIKKOR-objektiver fra den tiden FM2 ble solgt. Ved å bruke samme overflatebehandling som Nikon Z fc, matcher NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) den klassiske estetikken.

* Utvidbar opptil ISO 204 800. Maksimal standardfølsomhet for filmopptak er ISO 25 600.
** iPhone®-, iPad®-, iPod touch®- og Android™-enheter som SnapBridge-appen er installert på, kan brukes. SnapBridge-app kan lastes ned gratis fra App Store® og Google Play™. Se Nikons nettsted for mer informasjon.

• Apple®, App Store®, Apple-logoene, iPhone®, iPad® og iPod touch® er varemerker som tilhører Apple Inc., registrert i USA og/eller andre land.
• iPhone-varemerket brukes under lisens fra Aiphone Co., Ltd.
• Android™ og Google Play™ er registrerte varemerker for Google LLC.
• Andre varemerker og merkevarenavn tilhører sine respektive eiere.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.