21-06-2021

Nikon, CIWEM, WaterBear og ARUP kunngjør dommerne for konkurransen Environmental Photographer of the Year 2021

Vinnerbildene avsløres og presenteres på COP26 i Glasgow i november

Vinnerbildene avsløres og presenteres på COP26 i Glasgow i november

Amsterdam, Nederland, 21. juni 2021:
Nikon har i dag, sammen med stiftelsen for forvaltning av vann og miljø, CIWEM, WaterBear, den kostnadsfrie strømmeplattformen dedikert til fremtiden for planeten vår, og konsulentfirmaet ARUP, kunngjort hvem som utgjør det høyprofilerte dommerpanelet for konkurransen Environmental Photographer of the Year 2021.

Panelet vil bestå av ti internasjonale dommere fra fagområdene fotografering, klimarettferdighet og miljøaktivisme. Fotografene Ope Odueyungbo og Josh Haner vil sammen med designeren Marquise Stillwell, klimarettighetsaktivisten Frances Fox, direktør for ICCCAD Saleemul Huq, sivilingeniør Diana Abrunhosa og CIWEM-sjef Terry Fuller gjennomgå og utnevne vinnerne.

Andre viktige paneldeltakere inkluderer:
• Lina Kayser, fotograf: Lina er en Nikon Z Creator og fotograf med base på Dovrefjell i Norge. Hun har spesialisert seg på å fotografere kalde og avsidesliggende steder i nord, så vel som det skjøre arktiske livet. I tillegg til soloprosjekter arrangerer Lina fotoseminarer både i Norge og i utlandet, inkludert skipsbaserte ekspedisjoner til Svalbard. Med en sterk lidenskap for dyreliv i Norden og Arktis, bruker Lina sosiale medier til å dele sine perspektiver og lidenskaper. Lina har samarbeidet med Nikon siden 2017. 

• Alfie Bowen, fotograf: Alfie er en prisbelønt britisk fotograf med autisme. Hans kunstneriske visjon er formet av et ekstremt fokus på detaljer og en urokkelig vilje til å bevise at folk tar feil. Alfie fant en tilhørighet til dyr som ledet ham gjennom hans mørkeste øyeblikk. Alfies arbeid har blitt vist frem av BBC Earth og hylles av kjendiser, inkludert Sir David Attenborough, og hans inspirerende historie har ført til samarbeid med veldedighetsorganisasjoner for å øke bevisstheten rundt dyreliv og autisme. Fra og med 2021 er Alfie en Nikon Z Creator.

• Ben Moore, fotograf: Ben Moore er en selvlært kommersiell fotograf som har spesialisert seg innen flyfotografering, fotografering av arkitektur og fotografering i byen. Stilen hans er litt humørsyk, men komplimenteres av rene, jordnære toner. Han har en forkjærlighet for å bruke linjer i bildene sine med et skarpt visuelt uttrykk som sjokkerer og begeistrer publikum. Ben har jobbet med Nikon siden august 2020 som Nikon Z Creator.

Environmental Photographer of the Year-konkurransen er nå inne i sitt 14. år og viser noen av verdens mest inspirerende fotografier knyttet til miljøet. Den årlige konkurransen utgjør en internasjonal plattform for å øke bevisstheten rundt miljøspørsmål som utsetter planeten vår for risiko. Vinnerbildene fra årets konkurranse vil bli avslørt og utstilt på FNs klimakonferanse (COP26) i Glasgow, i Skottland, i november.

Konkurransen er gratis for alle aldre, med påmelding frem til 31. juli 2021, og den er åpen for både profesjonelle fotografer og amatørfotografer. Deltakerne vil konkurrere om pengepremier og gavepremier, inkludert The Environmental Photographer of the Year 2021. Kategorier inkluderer Environmental Photographer of the Year, Young Environmental Photographer of the Year – Nikon Award, Fremtidens miljø (Environments of the Future), Bærekraftige byer (Sustainable Cities), Klimahandling (Climate Action), Vann og sikkerhet (Water and Security), prisen fra Resilient Foundation (The Resilient Award) og Folkets valg (People’s Choice). Stemmegivning for sistnevnte kategori vil være åpen for publikum via sosiale medier i måneden frem mot COP 26.

Hvis du vil vite mer, delta og få mer informasjon om konkurranseregler, dommere og premier for The Environmental Photographer of the Year, kan du gå til www.epoty.org.

For portretter av dommerne og fjorårets vinnerbilder, kan du se her.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.

For mer informasjon, gå til www.europe-nikon.com

Om WaterBear

WaterBear er det første nettverket av sitt slag: en kostnadsfri interaktiv videoplattform og digital plattform dedikert til å støtte FNs bærekraftsmål. Det gjøres via inspirerende innhold, nyskapende teknologi som legger til rette for handling og gjennom et globalt nettverk av partnere. Den gjør det mulig for seeren for foreta seg noe umiddelbart for å støtte veldedige organisasjoner rundt om i verden og skape en bedre fremtid for vår sårbare planet. Last ned WaterBear fra App Store eller gå til:  https://waterbear.com 

Klikk her for App store / Klikk her for Google Play

Om CIWEM

Den autoriserte stiftelsen for forvaltning av vann og miljø (Chartered Institution of Water and Environmental Management, CIWEM) er en uavhengig profesjonell institusjon med royal charter og en registrert veldedig organisasjon i Storbritannia som jobber internasjonalt med å øke praksisen rundt vann og miljøvern. CIWEM representerer et fellesskap bestående av 30 000 fagfolk med en felles visjon om en trygg og bærekraftig verden. Mer informasjon finnes på www.ciwem.org.

Om ARUP

ARUP er den kreative kraften i hjertet av mange av verdens mest fremtredende prosjekter i byggebransjen og i industrien. ARUP arbeider i mer enn 140 land, og firmaets designere, ingeniører, arkitekter, planleggere, konsulenter og tekniske spesialister samarbeider med kundene våre om innovative prosjekter av høyeste kvalitet og med stor innvirkning. www.arup.com.