02-06-2021

Få frem det vakre med de første makroobjektivene i Z-serien

Stockholm, Sverige, 2. juni 2021: I dag lanserer Nikon de to første makroobjektivene i Nikon Z-familien. Det overraskende lette objektivet NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S er et profesjonelt makroobjektiv i S-serien som kan ta bilder med utrolig naturtro dybde og detaljer. Objektivet NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 er et kompakt, lett og allsidig objektiv, perfekt for fotografer som er i startfasen med makrofotografering, og som ønsker å ta nærbilder fylt med liv.

Med et gjengivelsesforhold på 1:1, feilfri fokusering og overlegen gjengivelse, er det profesjonelle objektivet NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S en mester når det gjelder bilder i naturlig størrelse. Det er optimalisert for makroopptak både for stillbilder og video, men bildevinkelen lik en middels telezoom gjør det også til et enestående objektiv for detaljerte portretter. Skarpheten og kontrasten er utrolig, og det samme gjelder bokehen. Kontrollen er nøyaktig og fleksibel, fotografen kan enkelt snu fokusretningen på objektivet, noe som er en fordel under arbeid i et blandet produksjonsmiljø.

Nyheten NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 er et ypperlig objektiv å ta med seg som får frem det vakre  selv i de mest ordinære motiver. Fra fristende matfotografering til bilder av blomster kan fotografer ta superskarpe makrobilder i naturlig størrelse (1:1) samt slående nærbilder av små objekter og detaljer. Fokuseringen er rask og skarp, selv når fronten av makroobjektivet bare er 5,6 cm fra motivet! Brukere kan også benytte den klassiske brennvidden på 50 mm med et naturlig perspektiv til å fotografere alt fra portretter til gatebilder.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe, sier: “Det etterlengtede 105 mm makroobjektivet sørger for utrolig vakker makroytelse med Z-systemet, og er det perfekte valget for både profesjonelle fotografer og makroentusiaster. Den litt mindre og rimeligere broren har også mye å tilby: det nye 50 mm makroobjektivet er perfekt hvis du vil begynne å ta ekte makrobilder. Og hvis du bare ønsker et allsidig 50 mm-objektiv, som du også kan bruke til å ta fantastiske nærbilder med, får du det her.»

 

#CreateYourLight: bruk av NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Donna Crous, matfotograf og Nikon Europe-ambassadør, sier: «Jeg var så heldig å få jobbe med det nye makroobjektivet NIKKOR Z 105mm under opptakene til Create Your Light-kampanjen med Nikon. Jeg ble utrolig imponert over ytelsen, særlig i svakt lys. Definitivt et perfekt objektiv for matfotografer som verdsetter liten dybdeskarphet, rask fokuseringshastighet og vakker bokeh, fordi vi alle liker de avrundete, vakre bokeh-lysene!»

 

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Profesjonelt f/2.8 medium makroteleobjektiv: S-Line – den neste generasjonen av optisk design. Jevnt, lydløst multifokuseringssystem.
Naturtro bilder med ekstraordinær dybde: Den store Z-fatningen og den avrundede, faste blenderen på f/2.8 samt ni blader, legger til rette for perfekt avrundet, naturlig bokeh.
Rask, feilfri fokusering. Skarpheten er enestående fra nærbilde til uendelig. Fargespredning reduseres betraktelig, slik at AF-systemet kan finne fokus med utrolig hastighet og presisjon.
Utrolig klart: Nikons antireflekterende ARNEO- og nanokrystallbelegg reduserer skyggebilder og lysflekker. Innebygd bildestabilisator i objektivet sammen med innebygd bildestabilisator i kameraet sørger for stødige opptak, selv under dårlige lysforhold. 
Presisjon helt inntil: Den miste fokusavstanden på bare 0,29 m og begrensningen på AF-fokus, muliggjør raskere fokusering på motiver i området 0,29–0,50 m. Med manuell fokusering kan du justere fokuset slik at det passer til din foretrukne måte å arbeide på.
Makrovideo: Dra nytte av lyddempet AF og jevn og stabil blenderstyring. Fokuspusting er nesten eliminert, slik at du kan endre fokus uten å påvirke bildevinkelen.
Nikon-allsidighet: Du kan enkelt snu fokusretningen på dette objektivet¹, og det kan bruke de samme 62 mm-filtrene som benyttes på det anerkjente objektivet AF-S Micro-NIKKOR 105 mm.
Konstruert for å arbeide: Fatningen og alle bevegelige deler er forseglet for å holde støv og fuktighet ute. Nikons fluorbelegg avviser både vann, støv og smuss.²

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Førsteklasses makrobilder: Markeringer på objektivhuset viser tydelig om du fotograferer med forstørrelsesgraden 1:4, 1:2 eller 1:1 (naturlig størrelse).
Fantastiske hverdagsbilder: Bruk den klassiske brennvidden på 50 mm og få et naturlig perspektiv til å fotografere alt fra portretter til gatebilder.
Sylskarpe nærbilder: Med en minste fokusavstand på bare 0,16 m kan du få skarpt fokus selv når fronten av makroobjektivet bare er 5,6 cm fra motivet! Innebygd VR sikrer stødige opptak.
Fremhev motivet: Førsteklasses optikk og den avrundede blenderen på f/2.8 med ni blader sørger for vakker bokeh.
Bryter for fokusgrense: Bryteren for fokusgrense lar objektivet fokusere raskere på motiver i området 0,16–0,30 m.
Kompakt og lett: Dette objektivet er enkelt å bruke og passer perfekt til både fullformatskameraer og DX-kameraer i Z-serien.
75 mm i DX-beskjæring: Når det brukes på et speilløst DX-kamera i Z-serien, gir dette objektivet en 75 mm bildevinkel. Perfekt for portretter eller tettere beskjæring av små motiver under makroopptak.
Nøyaktig, enkel kontroll: Kontroller blender, ISO og mer via den lydløse kontrollringen. Veksle raskt mellom manuell fokusering og autofokus via objektivet.
Beskyttende belegg: Nikons fluorbelegg beskytter fronten av objektivet og gjør det enklere å tørke av. Perfekt hvis den kreative arenaen din er utendørs.

¹ Når det brukes sammen med Nikon Z-kameraer lansert i oktober 2020 eller senere.
² Objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.