14-12-2021

SKAP FRITT MED NYHETEN NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Stockholm, Sverige, 14. desember 2021: I dag lanserer Nikon et nytt standard zoomobjektiv i fullformat i Nikon Z-familien. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 har et allsidig zoom-område fra vidvinkel til tele, en lyssterk fast blenderåpning og skarp fokusering. Fra gatemotiver til landskapsbilder og portretter, det er et ypperlig objektiv å ha med seg for Nikon Z-brukere som ønsker å ta kreativiteten til nye høyder.

Med lett konstruksjon og skarp optikk, er NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 perfekt egnet til å ta enestående bilder av alt som inspirerer. Det allsidige zoom-området dekker en rekke klassiske brennvidder, mens den faste blenderåpningen på f/2.8 gir større frihet til å prøve ut nye ideer: Brukere kan enkelt fange stemningen i svakt opplyste situasjoner eller utforske det kreative potensialet som ligger i liten dybdeskarphet. De kan også ta bilder med kortere lukkertider i det tilgjengelige lyset og fryse bevegelse uten å ofre lysstyrken.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 fokuserer raskt og skarpt, selv når du fotograferer svært nær et motiv, og den skaper vakker bokeh som lar brukere ta portrettfotograferingen til neste nivå. Dette Z-objektivet i fullformat er også godt egnet for film: Zoom-området kan dekke vide definerende bilder og bilder fra middels lang avstand, og fokuspusting kontrolleres.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead hos Nikon Northern Europe, sier følgende: «Objektiver med en største blenderåpning på f/2.8 har tradisjonelt blitt utviklet for profesjonelle brukere, men de optiske fordelene med Z-fatningen betyr at vi kan tilby NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 til en rimeligere pris. Vi er glade for å se at enda flere fotografer tar ferdighetene sine til neste nivå når de drar nytte av de kunstneriske mulighetene som et lyssterkt objektiv med fast blenderåpning som dette kan tilby.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Standard zoom-område: få med mer av motivet ved 28 mm. Ta engasjerende portretter ved 75 mm.
Største blenderåpning på f2.8: den lyssterke, faste blenderåpningen gir ensartete eksponeringer i hele zoom-området og klare bilder i svakt lys. Brukere kan også fotografere med kortere lukkertider i naturlig lys.
Vakker bokeh: den store Z-fatningen og den avrundede blenderen på f/2.8 med ni blader legger til rette for utrolig myk og naturtro bokeh.
Enestående på nært hold: minste fokusavstand er bare 0,19 m ved 28 mm, og 0,39 m ved 75 mm.
Rask, pålitelig fokus: fokuseringen er jevn, lydløs og sylskarp – selv når du fotograferer på kort hold.
Flotte filmopptak: fokuspusting blir kontrollert slik at du kan endre fokus uten å påvirke bildevinkelen. Jevn blenderkontroll lar deg filme vakre, naturlige endringer i lysstyrke.
Intuitiv betjening: den jevne, lydløse kontrollringen kan brukes til presis manuell fokusering eller til å justere blenderåpning, ISO eller eksponeringskompensasjon.
Støv- og dråpebestandig: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 er støv- og dråpebestandig¹, med et belegg som gjør objektivet enkelt å rengjøre.


¹ Objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.