28-12-2021

Nikon lanserer ny firmware for det avanserte speilløse kameraet Nikon Z 9

Amsterdam, Nederland, 28. desember 2021: I dag har Nikon gleden av å kunngjøre at Firmware Ver. 1.10 for det avanserte speilløse kameraet Z 9 er klargjort for lansering og vil være tilgjengelig for nedlasting 5. januar 2022 via Nikons nedlastingssenter og via Snapbridge-appen.

Firmware Ver. 1.10 for Z 9 vil forbedre varigheten for høyhastighets serieopptak betraktelig.

Når du fotograferer med 20 b/s i [Høyeffekts-RAW + JPEG BASIC (L)], vil varigheten forbedres fra ca. 3 sekunder til verdens lengste*1 på ca. 15 sekunder*2.

Når du fotograferer med 20 b/s i [Høyeffekts-RAW★ + JPEG BASIC (L)] eller [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S)], forbedres varigheten fra ca. 3 sekunder til ca. 8 sekunder*2.
Forbedringen av høyhastighets serieopptak vil gjøre det enda enklere å fotografere avgjørende øyeblikk for motiver i rask bevegelse i høy oppløsning.

I tillegg vil en fremtidig firmware-oppdatering legge til en rekke videofunksjoner samt ytterligere forbedret betjening og funksjonalitet for både stillbilder og filmer.

*1 Ved fotografering med 20 b/s i [RAW + JPEG] med speilløse kameraer som har en bildebrikke på 30 megapiksler eller større, tilgjengelig per 28. desember 2021, basert på Nikons undersøkelser.
*2 Ved bruk av NIKKOR Z 50 mm f/1.8 S-objektivet og ProGrade Digital Cobalt 1700R 325 GB-minnekortet. Varigheten vil forkortes hvis kortet i spor 2 er valgt for sikkerhetskopiering, eller PÅ er valgt for automatisk fortegningskontroll osv.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør og sportsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.
Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.
Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.