14-12-2021

Nikon utvikler NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, et superteleobjektiv med fast brennvidde for Nikons Z-fatningssystem

Stockholm, Sverige, 14. desember 2021: Nikon er glade for å kunne kunngjøre utviklingen av NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, et superteleobjektiv med fast brennvidde for fullformats (Nikon FX-format) speilløse kameraer, som Nikon Z-fatningen er tatt i bruk for.

* Utseendet til det faktiske produktet kan være forskjellig fra bildet som vises over.

NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S er et objektiv i S-serien*, som gir overlegen gjengivelse med enestående oppløsning samtidig som det reduserer fargeblødning. For første gang er et PF-linseelement (Phase Fresnel) tatt i bruk i en NIKKOR Z-modell, noe som gir et kompakt og lett hus som gjør objektivet svært bærbart til tross for at det er et superteleobjektiv. Med enestående bildegjengivelse og suveren mobilitet, vil dette objektivet støtte bildeuttrykket til mange fotografer, fra avanserte amatører til profesjonelle brukere.

Nikon vil fortsette å forfølge en ny dimensjon innen optisk ytelse samtidig som de imøtekommer brukernes behov, og bidrar til utviklingen av fotografering og filmopptak, med håp om å utvide mulighetene for bildeuttrykk.

* S-serien er en klasse NIKKOR Z-objektiver med enestående optisk ytelse som følger en høy standard for designprinsipper og kvalitetskontroll.

Utvidelse av NIKKOR Z-objektivutvalget til 2023

** Effektiv brennvidde i DX-format
*** Innholdet i denne serien kan endres av produsenten uten varsel eller forpliktelser.

 

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.