19-01-2022

LENGRE REKKEVIDDE MED NYHETEN NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Stockholm, Sverige, 19. januar 2022: Nikon har i dag gleden av å presentere et nytt fullformats superteleobjektiv med fast brennvidde og innebygd telekonverter – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Med en lyssterk f/2.8 blenderåpning og enestående AF-ytelse er dette et imponerende objektiv for sports-, dyrelivs- og naturfotografering. Bildekvaliteten er eksepsjonell enten du fotograferer ved 400 mm, eller ved 560 mm med den innebygde 1,4x-telekonverteren aktivert.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S er det første Z-objektivet som tar i bruk Nikons nye Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) fokuseringssystem med optisk ABS-koder: Autofokus er raskere og stillere, med presis motivhenting og -følging. Det er også det første Z-objektivet som har Nikons nye mesoamorf-belegg, som tilbyr den beste antirefleksytelsen i NIKKORs historie. Dette nye belegget bruker partikler som er mindre enn nanopartikler for å gi uovertruffen kontroll over skyggebilder og lysflekker: Klarheten er perfekt, selv om du fotograferer med flere direkte lyskilder i bildet.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S er bygget for å gi fotografer alle fordeler ute i felten, og har også en imponerende lett konstruksjon, som gjør dette superteleobjektivet enklere å bruke. Robust og perfekt balansert, objektivet er fullstendig forseglet rundt alle bevegelige deler og tyngdepunktet ligger bak for mer stabil betjening. Kontrollene kan tilpasses for det perfekte oppsettet i enhver situasjon, inkludert ved å tilordne funksjoner til objektivets FN-ring.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead hos Nikon Northern Europe, sier følgende: «Dette er det første superteleobjektivet med fast brennvidde i S-serien i NIKKOR Z-familien og det gir nye muligheter for profesjonelle sports-, dyrelivs- og naturfotografer. Det er fullpakket med ny, innovativ teknologi som tar fokusering, bildeklarhet og tilpasningsevne til neste nivå. Uansett hva som trengs for å ta bildet, holder dette objektivet følge.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Innebygd 1,4x telekonverter: Et trykk på en bryter på høyre side av objektivet er alt som skal til for å koble inn telekonverteren og forlenge rekkevidden til objektivet til hele 560 mm.
Nøyaktig autofokus: Silky Swift VCM-fokussystem med optisk ABS-koder leverer utrolig rask autofokus med presis motivhenting og -følging.
Imponerende bildekvalitet: Største blenderåpning på f/2.8 og vakkert avrundet bokeh.
Bildestabilisator i objektivet: Gir en fordel på 5,5 trinn selv når du fotograferer med den innebygde telekonverteren aktivert, Synkron VR er tilgjengelig når dette objektivet er montert på Z 9.
Mesoamorf-belegg: Klasseledende antirefleksbelegg. Reduserer skyggebilder og lysflekker ved å hindre innfallende lys fra både diagonale og vertikale retninger.
Enestående detaljer: Nikons ED-, Super ED- og SR-glasselementer motvirker kromatisk aberrasjon.
Robust: Forsegling rundt alle bevegelige deler holder støv og fuktighet ute, og Nikons fluorbelegg beskytter frontelementet.¹
Balansert: Objektivets tyngdepunkt ligger bak for mer stabil betjening.
Tilpassbar: Funksjoner kan tilordnes FN-ringen samt Fn-knappene, fokuseringsringen og den lydløse kontrollringen. Lagre fokusavstander på knappen for minneinnstilling.
Stødig og sikker: Den avtakbare stativfoten gir optimal balanse når objektivet er montert på et stativ. Et Kensington®-sikkerhetsspor bidrar til å holde objektivet ditt trygt.
Integrert filterspor: Gjør det enkelt å bruke filtre for enda mer kontroll over vanskelige lyssituasjoner.
Kompatibilitet: Støtter bruk av Z TELEKONVERTER TC-1.4x og Z TELEKONVERTER TC-2.0x.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.

¹ Objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.

Forsiktighet anbefales. Ikke bruk dette objektivet hvis du har en pacemaker eller annet implantert hjerteutstyr. Magnetfeltet i dette objektivet kan føre til at medisinsk utstyr ikke fungerer som det skal. Nikon tar ikke noe ansvar for slike funksjonsfeil, eller for direkte eller indirekte konsekvenser av funksjonsfeil.

Firmware for kameraene må oppdateres til siste tilgjengelige versjoner før bruk.