14-04-2022

Nikon utvikler fjernstyringsgrepet MC-N10 for Nikons Z-fatningssystem

Stockholm, Sverige, 14. april 2022: Nikon har gleden av å kunngjøre utviklingen av fjernstyringsgrepet MC-N10 for speilløse kameraer med Nikon Z-fatningen.

Fjernstyringsgrepet MC-N10 er et tilbehør som muliggjør fjernstyring av Nikons speilløse kameraer med Z-fatning med tilknytning via kabel. Grepet kan styre ulike funksjoner i Nikons speilløse kameraer, øke effektiviteten i filmopptak med et lite crew og utvide mulighetene for filmopptak. Det støtter også stillbildefotografering.

Nikon vil fortsette å bidra til utvikling av bildekulturen med håp om å utvide mulighetene for bildeuttrykk så vel for film som stillbilder.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.
Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.
Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.