14-09-2021

Nikon lanserer NIKKOR Z 40mm f/2, et kompakt og lett fastobjektiv for Nikon Z-fatningen.

Stockholm, Sverige, 14. september 2021: Nikon er nå glade for å kunne kunngjøre utgivelsen av NIKKOR Z 40mm f/2, et kompakt og lett fastobjektiv som er kompatibelt med speilløse kameraer i fullformat (Nikon FX-format), som Nikon Z-fatningen er utviklet for. Det vakre NIKKOR Z 40mm f/2 er en hverdagshelt:  Skarpt, lyssterkt og lite nok til å brukes diskré. Det er ideelt for alt fra vlogger til pulserende øyeblikksbilder.

* Utseendet til produktet kan være forskjellig fra bildet som vises over.

Dette lyssterke standardobjektivet med fast brennvidde gir en naturlig bildevinkel som er ideell for spontane portretter, intervjuer og instruksjonsfilmer. Uten et stort objektiv i ansiktet, vil motivene dine føle seg mer komfortable, og objektivet er så lite og lett at det er perfekt for filming av engasjerende filmer med fortellerperspektiv også.

Den store Z-fatningen  i kombinasjon med objektivets største blenderåpning på f/2  gir suveren ytelse i lite lys, ideelt for å fange stemningen i svakt lys. Det avrundede blenderen med 9 blader muliggjør myk, naturlig bokeh:  Fotografer og filmskapere kan gjøre opptak med myke, uskarpe bakgrunner som virkelig får motivet til å tre frem.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead hos Nikon Northern Europe, sier: «Vi gleder oss over å kunne ønske dette allsidige objektivet med fast brennvidde velkommen  til det stadig voksende Nikon Z-systemet. Dette objektivet gir mye for pengene og er en flott inngang til Nikon Z-verdenen. Det er så kompakt og lett at det er ideelt som hovedobjektiv til å ha med seg eller som et lett  sekundærobjektiv.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 40mm f/2

Lyssterkt f/2 standardobjektiv med fast brennvidde:  Bildevinkel på 40 mm på fullformatskameraer i Z-serien. Bildevinkel på 60 mm på et kamera i Z-serien i DX-format.
Naturtro:  Objektivet tar stillbilder og film med vakre detaljer, dybde og farger.
Kunstnerisk bokeh: Det har aldri vært enklere å få motivet i fokus mot en vakker uskarp bakgrunn.
Perfekte nærbilder: Minste fokusavstand er bare 0,29 m. Skarpheten er enestående, selv på nært hold.
Rask, lydløs autofokus:  Drevet av en svært stillegående pulsmotor og det ekstra lyset som fanges av Z-fatningen er fokuseringen rask, nøyaktig og lydløs.
Laget for film: Filmene ødelegges ikke av fokuslyder. Fokuspusting er dramatisk redusert slik at du kan endre fokus uten å påvirke bildevinkelen.
Får plass i lommen: Lite nok til å ha fast på kameraet eller legge i jakkelommen.
Kan tilpasses: Den lydløse kontrollringen kan stilles til å kontrollere fokus, blenderåpning, eksponeringskompensasjon eller ISO.
Beskyttet: Forseglet for å gi beskyttelse mot støv og vanndråper.¹

¹ Objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.