28-10-2021

NIKON LANSERER KOMPAKT OG HØYTYTENDE ZOOMOBJEKTIV I S-SERIEN

Stockholm, Sverige, 28. oktober 2021: I dag presenterer Nikon sitt nyeste zoomobjektiv, det allsidige NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Med lav vekt, avansert optikk og et stort zoomområde er dette objektivet for alle scenarier. Fra gammel arkitektur og livfull gatefotografering til detaljerte portretter og flotte landskap lar det brukerne fotografere fra alle vinkler uten å måtte bytte objektiv.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S er et høytytende objektiv til å ha med seg. Med fast største blenderåpning på f/4, er det bygget for kontrollert, kreativ fotografering med fantastiske detaljer. Det tilbyr enkel betjening og et multifokuseringssystem som sørger for utrolig rask og nøyaktig autofokus over hele zoomområdet.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S kombinerer høy ytelse med et lett og kompakt hus og er klar for både stillbilder og filmopptak. Det tilbyr suveren filmytelse med praktisk talt ingen fokuspusting, noe som sikrer konsekvent komposisjon ved refokusering under opptak. Hvis brukeren går fra innendørsscener til utendørsscener eller mellom mørkere og lysere scener, muliggjør stabil eksponeringskontroll et naturlig skift i lysstyrken for vakre opptak.

Samtidig motvirker objektivets ARNEO- og nanokrystallbelegg skyggebilder og lysflekker som forårsakes av lys som kommer fra flere retninger, for å sørge for krystallklare bilder.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S er forseglet for å beskytte mot støv og dråper, og Nikons fluorbelegg på frontelementet avviser smuss og tørkes enkelt av. 

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S – ett objektiv, uendelige muligheter:

• Et vidvinkel til medium telezoomobjektiv med overlegen optikk
• Enestående bilder over et stort zoomområde
• Fast blender på f/4, som gir allsidighet og smidighet for fotografen
• Konsistent zoom på film og stillbilder
• En kort minste fokusavstand og største gjengivelsesforhold på 0,39
• Fleksibelt brennviddeområde på 24–120 mm
• Fantastisk filmytelse med lite eller ingen fokuspusting
• Tilpassbare kontroller, med en egen funksjonsknapp og kontrollring for å tilordne forskjellige funksjoner basert på brukerens preferanser
• Lett og kompakt hus, noe som gjør objektivet lett å ha med seg
• Multifokuseringssystem med to AF-drivenheter for rask og nøyaktig autofokus
• ARNEO- og nanokrystallbelegg som motvirker skyggebilder og lysflekker
• Forseglet for å beskytte mot støv og dråper, inkludert Nikons fluorbelegg som avviser smuss

Mer informasjon finnes på: https://www.nikon.no/no_NO/product/nikkor-z-lenses/auto-focus-lenses/fx/zoom/nikkor-z-24-120mm-f-4-s

Kl. 18.00 i dag vil en kort direktesending på YouTube-kanalen til Nikon Europe inneholde en presentasjon med spørsmål og svar rundt lanseringen av Z 9.

Mens den 5. november mellom kl. 13.00 og 21.00, vil et eksklusivt virtuelt arrangement, #NikonDays, feire hele Z-serien inkludert Nikons mest avanserte kamera – Z 9.

Både profesjonelle fotografer og entusiaster kan glede seg over møter på fransk, engelsk og tysk. Det vil være Zoom-kurs og seminarer med Nikons ledende natur-, sports-, bil-, mote- og bryllupsfotografer fra hele Europa. En grundig titt på Z 9, Z-systemet og veikartet for objektiver vil også finne sted.

Arrangementet er gratis å delta på. Råd og veiledning om hvordan fotografer kan realisere det kreative potensialet sitt i stillbilder og video uansett tema, vil stå sentralt i den inspirerende og stappfulle aktivitetsplanen.

Hvis du vil delta på arrangementet, kan du registrere deg her: https://nikondays.nikoneurope.com
For en fullstendig liste over programmet, kan du gå til https://nikondays.nikoneurope.com

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.