01-06-2017

Den rustne skjønnheten

Nikon lanserer en makrofotograferingsserie som viser den praktfulle kontrasten mellom naturen og moderne tings forfall

Nikon lanserer en makrofotograferingsserie som viser den praktfulle kontrasten mellom naturen og moderne tings forfall

Amsterdam, Nederland, 1. juni 2017 – En ny fotoserie som lanseres i dag av Nikon, avdekker den vakre kontrasten mellom frodig svensk skog og rustende kjøretøy på «Bilkyrkogården Kyrkö Mosse» – en «bilkirkegård» i nærheten av Ryd i Linköping i Sverige.

Den slående kontrasten har blitt fanget opp av makrofotografen Alberto Ghizzi Panizza for å vise frem funksjonene til Nikons Micro NIKKOR-objektiver. Bilkyrkogården Kyrkö Mosse var et unikt bakteppe for fotoserien, der mange av bilvrakene som er fra 1940-årene, er i ferd med å forsvinne i den myrlendte skogbunnen – og langsomt overgir seg til Moder Jord.

Fotoserien inneholder bilder av brannskadede bilseter, misfargede hjulkapsler som synker ned i torven og dashbord dekket i tykk, grønn mose.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Alberto tok bildeserien med Nikon D500, Nikon D810 og følgende Micro NIKKOR-objektiver:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Dette objektivet er kompakt og befriende lett å bruke – for at du skal få flotte resultater enten det er nærbilder, portretter eller andre motiver. Blenderåpningen gjør at du kan fokusere på motivet og gjøre bakgrunnen behagelig uskarp, samtidig som den gir skarpe bilder under dårlige lysforhold.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Kompakt og lett makroobjektiv i DX-format med optikk av høy kvalitet. Objektivets gjengivelsesforhold (målestokk) på 1:1 gjør det mulig å ta nærbilder i naturlig størrelse av ekstremt fine strukturer og detaljer.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED Dette objektivet innlemmer Nikons andregenerasjons vibrasjonsreduksjonssystem (VR II) som muliggjør fleksibel håndholdt fotografering. Det er også det perfekte tilbehøret hvis du har behov for å fotografere på avstand, f.eks. hvis du vil ta bilder av dyreliv.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Dette objektivet er både kompakt og allsidig, og lar brukeren ta både landskaps- og makrobilder. Nikons mest kompakte mikroobjektiv for nærbilder og generell fotografering. Det har også innebygd nærkorreksjon (CRC), som gir høy ytelse på kort avstand.

Alberto Ghizzi Panizza sier følgende om erfaringen: «Ved makrofotografering er du alltid på utkikk etter interessante farger og teksturer, så for meg var Bilkyrkogården Kyrkö Mosse et eventyrland. Micro NIKKOR-objektivene gjorde det mulig for meg å fange opp, i skarpe detaljer, den 60 år lange kampen mellom de forlatte bilene og Moder Jords forsøk på å ta tilbake skogen sin. De fire objektivene jeg brukte til denne fotoserien, var avgjørende for å bringe meg nærmere handlingen og avsløre «den rustne skjønnheten» på en måte ingen har sett før.»

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Fotografer som er inspirert av fotoserien «Den rustne skjønnheten» og som vil utforske potensialet sitt for makrofotografering, kan benytte seg av en cashback-kampanje på Micro NIKKOR-objektiver her.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR