Nikon Imaging | Norge | Europa
©Ross Harvey

Lookbook fra Nikons europeiske bryllupskollektiv

Bryllupsfotografering endrer seg i takt med andre motestiler. I denne lookbooken viser Nikons europeiske bryllupskollektiv en spennende samling av klassiske, aktuelle og kommende trender innen bryllupsfotografering, og de gir tips om hvordan man gjenskaper noen av de ikoniske bildene. Alle bildene er tatt med Nikon-kameraer med NIKKOR-objektiver.

Den gylne timen

Denne klassikeren – vanligvis et portrett av de nygifte – er et godt fototips mot slutten av dagen hvis det er bra med sollys. Da bades paret i de gylne fargene fra solen før den går ned.

Tatt i Østerrike av Simona Smrčková and Kamil Saliba med D750 og AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

«Husk å sjekke nøyaktig klokkeslett for solnedgang, og undersøk stedet godt på forhånd. Du har nemlig bare en kort mulighet til å fange det gylne lyset. Jeg brukte AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED til å fange hele det vakre landskapet og samtidig bade paret i et romantisk, gyllent lys.»

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Den tsjekkiske repubikk

Tatt i Frankrike av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Tatt i Hellas av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Utførlig redigering

Utførlig redigering har blitt populært de siste årene. Det kan f.eks. være snakk om vignetter, skråstilling/forskyvning, svart-hvitt-bilder med én farge og uekte lysflekker. Denne typen redigering kan skape et idyllisk slør, gjøre en hvit kjole enda hvitere eller gjøre tennene ekstra blanke og fine.

Tatt i Den tsjekkiske republikk av Simona Smrčková and Kamil Saliba med D850 og AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

«Du kan bruke mindre tid på redigering hvis du utnytter de tekniske egenskapene til utstyret ditt. Jeg brukte objektivet AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED for å ta bilde av paret. Med en lukkertid på 1/50 fikk jeg med bladene som falt ned samtidig som parets ansiktsuttrykk var skarpt i fokus. Jeg valgte å gjøre bildet i svart-hvitt fordi det skaper en dramatisk effekt. Jeg fokuserte på paret og bladene som falt, og andre forstyrrende elementer forsvant i bakgrunnen.»

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Den tsjekkiske repubikk

Tatt i Den tsjekkiske republikk av Simona Smrčková and Kamil Saliba med D850 og AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

Fortellende stil

Fotografer som følger denne trenden, formidler bryllupet som en helhetlig fortelling. De fokuserer mer på de små detaljene, og tar f.eks. stilfulle bilder av brudens bukett og sko, bryllupskortene, kaken og til og med maten.

Tatt i Den tsjekkiske republikk av Simona Smrčková and Kamil Saliba med D850 og AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

« D850 har en lydløs fotografering modus som gjør at bryllupsfotografer kan bli «usynlige», noe som var viktig her, siden bruden var på vei ned midtgangen. Jeg kunne ta dette bildet helt uten å forstyrre henne. Den lydløse modusen i kombinasjon med kameraets svært korte lukkertid gjorde det mulig å fange dette flyktige øyeblikket.»

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Den tsjekkiske repubikk