Nikon Imaging | Norge | Europa
©Ross Harvey

Lookbook fra Nikons europeiske bryllupskollektiv

Bryllupsfotografering endrer seg i takt med andre motestiler. I denne lookbooken viser Nikons europeiske bryllupskollektiv en spennende samling av klassiske, aktuelle og kommende trender innen bryllupsfotografering, og de gir tips om hvordan man gjenskaper noen av de ikoniske bildene. Alle bildene er tatt med Nikon-kameraer med NIKKOR-objektiver.

Kreativ blits

Blits er vanligvis nødvendig i alle brylluper, og fotografer har begynt å bruke det mer kreativt de siste årene, f.eks. for å skape bevegelse i bilder som ellers er statiske, eller for å lyse opp bakgrunnen i et spesielt øyeblikk.

Tatt i Capri av Ross Harvey med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

«Ved å øke lukkertiden og utsette bildebrikken for mer lys kan man leke seg kreativt med bevegelsene til paret og gjestene. Jeg satt lukkertiden til 1 s, avfyrte blitsen med lukkerknappen nede og beveget kameraet mens lukkeren var åpen. Slik kunne jeg «male» med omgivelseslyset rundt det dansende paret.»

Ross Harvey, Storbritannia

Reportasje

Den detaljerte fortellende fotostilen har kommet litt i skyggen av trenden med mer avslappede og uformelle reportasjebilder, som har økt i popularitet. Hovedfokus er på personer, følelser og reaksjoner, mens de små detaljene blir en del av bakgrunnen.

Tatt i Den tsjekkiske republikk av Simona Smrčková and Kamil Saliba med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

«Objektivet AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED gjorde det mulig å ta et nærbilde og fange følelsene mellom bruden og bestemoren fra den andre siden av rommet.»

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Den tsjekkiske repubikk

Kontrastlys

Vanskelig lys midt på sommeren og upraktiske bryllupssteder kan by på utfordringer som må løses. Dagens fotografer utnytter lyskontrast som et virkemiddel for å skape flotte bilder.

Tatt i Italia av Ross Harvey med D750 og AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

«Bruk naturlige lyskilder til egen fordel – når lyset bryter gjennom skyggene, kan det gi en perfekt anledning til å fange en naturlig kontrast. Jeg fikk øye på en lysstråle i mellomrommet mellom to bygninger og brukte objektivet AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G, som er glimrende til opptak i svakt lys, til å ta dette fargerike og slående bildet.»

Ross Harvey, Storbritannia

Tatt i Frankrike av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Dramatiske bilder

Flere av dagens par ønsker seg bryllupsbilder med litt dramatikk – for å vise akkurat hvor livlig og pulserende den store dagen var. Disse bildene er en mindre iscenesatt versjon av tidligere trender der paret poserte bevisst, og de kan formidle dramatiske omgivelser og fartsfylte øyeblikk.

Tatt i Hellas av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

«Ikke bare ta bilde av dramatiske omgivelser eller handlinger, fokuser på følelsene som fyller personene. Da brudgommen og gjestene hans kjørte av gårde i høy hastighet, valgte jeg en kort lukkertid på 1/1600 – i stedet for en lengre lukkertid, som gjerne er vanlig – for å ta et bilde som tydelig viste ansiktsuttrykket deres.»

Chloé Lapeyssonnie, Frankrike