Nikon Imaging | Norge | Europa
©Ross Harvey

Lookbook fra Nikons europeiske bryllupskollektiv

Bryllupsfotografering endrer seg i takt med andre motestiler. I denne lookbooken viser Nikons europeiske bryllupskollektiv en spennende samling av klassiske, aktuelle og kommende trender innen bryllupsfotografering, og de gir tips om hvordan man gjenskaper noen av de ikoniske bildene. Alle bildene er tatt med Nikon-kameraer med NIKKOR-objektiver.

Motestil

Det er sannsynlig at flere par vil ønske seg stilfulle, motepregede bryllupsbilder inspirert av profesjonelle moteblader og de stadig mer motefokuserte kampanjene til designere og produsenter av bryllupskjoler. Bruden som har på seg en couture-kjole, vil også at bildene skal være «couture».

Tatt i Italia av Ross Harvey med D750 og AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

«Ved hjelp av AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G klarte jeg å ta dette artige bildet, som er uanstrengt «chic». Det hadde glidd rett inn i et moteblad. Jeg valgte dette objektivet spesifikt på grunn av den store blenderåpningen (dette bildet er tatt med f/2), som gjorde at jeg kunne gjøre bakgrunnen uskarp – men ikke mer enn at man fremdeles kan se omgivelsene – og fokusere bare på paret.

Ross Harvey, Storbritannia

Tatt i Hellas av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Enkelhet

Når trender utvikler seg, ser vi av og til at en stil blir oppbrukt, og dette skaper gjerne en motreaksjon. Det er på tide å gå «back to basics», med tidløse bilder som fokuserer på paret og dyrker enkelhet, renhet og nøkternhet.

Tatt i Hellas av Nadia Meli med D750 og AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

«Jeg eksperimenterer med vinkler for å gjøre enkle bilder interessante. Her plasserte jeg meg over alle gjestene og brukte AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G til å ta bildet slik at bare bruden ble med. Det som kunne ha vært et overfylt foto av den første dansen, ble i stedet et vakkert, enkelt bilde.»

Nadia Meli, Italia

Bare profesjonelle

Se for deg følgende … da paret snur seg mot gjestene etter at de har avlagt løftene, ser de ikke en masse smilende ansikter, men en haug med mobilkameraer. Gjestene er så ivrig etter å fange det spesielle øyeblikket at de glemmer at de er en del av det. Det er ikke rart at bryllupspar høflig ber gjestene om å slå av telefonen under seremonien, slik at fotografen kan ta mer naturlige bilder av de minneverdige øyeblikkene.

Tatt i Frankrike av Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED